Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Szukam podobnej czcionki

arczi99 - 16 Czerwiec 2014, 00:09
Temat postu: Szukam podobnej czcionki
Szukam podobnej czcionki do sign engraver jnl, jakiś odpowiednik.

Dzieki

Cysorz - 16 Czerwiec 2014, 02:08

Za dużo to informacji nie podałeś ;-)
Vogue z podstawowego pakietu Corela może być?

bidon184 - 16 Czerwiec 2014, 06:00

vogue to szeryfowa chyba jest? a tu chyba koledze chodzi o rounded, moim zdaniem najbardziej odpowiedni zamiennik sign engraver jnl to bedzie darmowwa oczywiście StaticBold ale np Terminal Dosis Bold też ujdzie w tłoku
Cysorz - 16 Czerwiec 2014, 17:08

bidon184 - 16 Czerwiec 2014, 17:54

ooo,to zapewne jakiś corelowski misz masz z dawnych czasów,tu mnie zaskoczyłeś :-) ale chyba się ze mna zgadzasz ze prawidłowym zamiennikiem jest raczej StaticBold :-)
Cysorz - 16 Czerwiec 2014, 18:51

arczi99 napisał/a:
/.../ Szukam PODOBNEJ czcionki /.../

bidon184 - 16 Czerwiec 2014, 20:22

brak mi słów to nie będe tego komentował,zresztą spodziewałem po Tobie takiej odpowiedzi
Cysorz - 16 Czerwiec 2014, 21:48

Hm...
Czego nie zrozumiałeś? Nie wstydź się, wytłumaczę!

bidon184 - 16 Czerwiec 2014, 22:03

nie,nie ma sensu Ci tłumaczyć :-) ja poprostu Ci ustąpie i nie będe sie już wypowiadał na temat fontów,poprostu już mi się nie chce,no cóż wygrałeś,nie mam poprostu już sił do rozkruszania betonu :-)
Cysorz - 17 Czerwiec 2014, 16:32

Ależ nie wstydź się! Na początek - jak poprosisz - mogę Ci wyjaśnić jaka jest różnica między czcionką szeryfową a bezszeryfową na przykład...
Shame - 17 Czerwiec 2014, 16:42

Oj, nie drapcie się, dziewczyny :mrgreen: Myślę, że po po prostu każdy z was inaczej zrozumiał intencje autora tematu ;-) Nie ma o co kopii kruszyć. Dobrze by było, jakby autor się wypowiedział, o co mu dokładnie chodziło. Bo Malutki zapodał fony PODOBNY (styl Round, bezszeryfowa itp.), a bidon zapodał praktycznie identyczną, tylko, że niestety szeryfową (w niektórych literach). Niech autor zdecyduje, która mu pasuje ;-)
Cysorz - 17 Czerwiec 2014, 22:05

Eeee tam, jaka kłótnia...
Grzecznie przecież sobie odpisujemy, bez obelg i (no prawie) wycieczek osobistych! Chęć niesienia pomocy nieuświadomionym mnie motywuje głównie w tym poście - a i dodatkowo kulturalnie i ortograficznie poprawnie przecież tłumaczyć próbuję, czego autor postu oczekiwał...