Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - JPEG na CDR

lamerson85 - 24 Czerwiec 2014, 11:55
Temat postu: JPEG na CDR
Prośba o konwersję logotypu na rysunek wektorowy. Potrzebuje do wycięcia pod ploterem.

http://przeklej.org/file/oYaZVg/LOGO.jpg

Shame - 24 Czerwiec 2014, 12:17

Niech ktoś dołoży tekst bo nie wiem jaki to font. Jeśli lamerson ty wiesz, to dołóż tekst - to pewno potrafisz - z białym obrysem za wypełnieniem. Grubość dopasujesz ;-)
chezare - 24 Czerwiec 2014, 13:18

METALOWIEC

W logo jest Exotic350 Bold i zwykły, pogrubiony Arial, oba rozciągnięte w pionie.

lamerson85 - 24 Czerwiec 2014, 20:34

Dzięki panowie. A propos czcionki to myślałem że to czcionka Pinguin ale nie do konca mi to pasiło :)
chezare - 24 Czerwiec 2014, 22:43

Jak bym napisał Penguin, to też by była prawie prawda bo to jest ten sam font, różnice są prawie niezauważalne. Zdaje się, że Penguin to jest radosna twórczość Corela. Zmieniamy zaokrąglenia w W, nazwę i gitara.

bidon184 - 25 Czerwiec 2014, 10:12

znaczy radosna twórczośc corela to nosi pelną nazwe Penguin Plain co ciekawe ten font z polskimi znakami podpisany jest firmą FONTIC ,czyli można prszypuszczać że orginał jest Macromedi czyli inaczej mówiąc Adobe :-)
chezare - 25 Czerwiec 2014, 11:48

Mój Pingwin ma w nazwie tylko Penguin i jest podpisany przez Corela.
Mam jeszcze jeden identyczny font który się nazywa Peignot, w copyright ma Converted by ALLTYPE, no i ten który jest w tym logo Exotic350 podpisany przez Bitstream.