| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Złoty Napis
Bartool - 8 Lipiec 2014, 12:07 Temat postu: Złoty Napis Cześć wszystkim :)
zakładam ten temat z potrzeby stworzenia złotego napisu do tekstu "Royal Day Spa"
chętnie poznałbym możliwość wykonania takiego napisu w więcej niż 1 sposób, ale jeśli jest jeden to ważne bym wiedział w jaki sposób do niego dojść... Był swojego czasu i jest temat podobny na forum lecz tutorial[filmik] jest nieaktywny, a autor nie odpisuje na moje wiadomości
• Za wszelkie rady z góry Dziękuję
Shame - 8 Lipiec 2014, 12:21
Sprawdź ten i inne tutki na YT. Po prawdzie jednak, takie historie najładniej wychodzą w PP lub PS. Aplikacje wektorowe 2D troszkę gorzej sobie z tym radzą
restauro - 8 Lipiec 2014, 13:59
Chezare jakieś dwa lata temu także pokazywał jak zrobić złote litery , nawet z lepszym efektem niż w tym tutku. (musisz poszukać )
Dotłaczam plik ale nie jestem pewien czy to ten Czarka?
tegraf - 8 Lipiec 2014, 14:28
Wszyscy założyli, że chodzi o napis złotopodobny. A może chodzi o to, jak wydrukować złoto - w sensie np. Pantone?
chezare - 8 Lipiec 2014, 14:40
Restauro, mój ci on jest
Kolega Shame ma rację, w wielu programach takie efekty robi się jednym kliknięciem, w Corelu trzeba trochę pokombinować a efekty nie zawsze takie jakbyśmy chcieli, ale jesteśmy na forum Corela
Ja ten sposób przetestowałem na wizytówce drukowanej na offsecie i wyszło całkiem nieźle, choć napis był dosyć duży i na ciemnym tle.
"Metalowy" Panton też nie jest jakiś rewelacyjny choć na pewno lepszy. Parę innych technologii daje o niebo lepsze efekty, ale na razie to nie wiadomo czy kolega ma w ogóle zamiar coś drukować?
restauro - 8 Lipiec 2014, 16:01
| chezare napisał/a: | | mój ci on jes |
Mój on jest Ci mój Powiedział Chezare niczym Jagienka w krzyżakach .
chezare - 8 Lipiec 2014, 18:11
Chyba yes? :-)
restauro - 9 Lipiec 2014, 13:11
| Bartool napisał/a: | | chętnie poznałbym możliwość wykonania takiego napisu w więcej niż 1 sposób |
Można wykorzystać w wydruku również prawdziwe złoto płatkowe lub proszkowe .
Shame - 9 Lipiec 2014, 14:12
| Cytat: |
Bartool napisał/a:
chętnie poznałbym możliwość wykonania takiego napisu w więcej niż 1 sposób
Można wykorzystać w wydruku również prawdziwe złoto płatkowe lub proszkowe .
|
Hot i cold stamping złotą taśmą Chociaż Bartoolowi na pewno chodziło o sposoby zaprojektowania i wykonania tego napisu w programie graficznym
restauro - 9 Lipiec 2014, 14:27
| Shame napisał/a: | | w programie graficznym |
Z kameleonem to tak do końca nigdy nic nie wiadomo .
Bartool - 15 Lipiec 2014, 07:57
No tak chodziło mi o sam projekt napisu bez drukowania
Dzięki za rozjaśnienie tematu
|
|