Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - zarys Polski bez tła

Rav13 - 9 Lipiec 2014, 19:50
Temat postu: zarys Polski bez tła
witam
poszukuję szkicu- zarysu Polski bez tla , potrzebuje ten zarys podłożyć pod swoją nazwę , jeżeli koś ma na zbyciu proszę o pomoc
pozdrawiam
Rav

Shame - 9 Lipiec 2014, 20:21

Czwarty wynik na Grafice w wyszukiwaniu Googla pod hasłem Konturowa mapa Polski

Pewnie zajęłoby to mniej czasu niż pisanie posta ;-)

W załączniku ztrasowane CDR v11

bidon184 - 9 Lipiec 2014, 21:27

można jeszcze szybciej i kontur będzie jeszcze dokładniejszy jesli sie pobieze mapke z mojego chomika :-)
Rav13 - 9 Lipiec 2014, 21:37

Shame napisał/a:
Czwarty wynik na Grafice w wyszukiwaniu Googla pod hasłem Konturowa mapa Polski

Obrazek

Pewnie zajęłoby to mniej czasu niż pisanie posta ;-)

W załączniku ztrasowane CDR v11

witam
znaleść - znalazłem na google , ale nie jestem szpecem w corelu i za bardzo nie umiałem sobie go wyłuskać z tła . wielkie dzięki za pomoc - ps a jak to zrobiłeś w corelu ? :?:

Shame - 9 Lipiec 2014, 23:20

Po znalezieniu obrazka odpowiedniej jakości (ta była kiepska,ale wystarczyła) obrobiłem go na tyle,żeby pogrubić kontur Polski (w PhotoPaint'cie). Potem w DRAWie zaimportowałem obrazek, zaznaczyłem go i użyłem trasowania

Na screenie po angielsku, ale powinno to być w tym samym miejscu z tymi samymi ikonkami. W efekcie dostaje się włosowa krzywą (lub krzywe), które będą odzwierciedlać linie z obrazka. Warunkiem jest dobre przygotowanie rysunku wyjściowego. Musi mieć mocne linie, czarno-biały i tylko to co chcemy przekształcić na krzywe. Resztę trzeba wymazać, rozjaśnić itp. itd.

Rav13 - 10 Lipiec 2014, 06:18

Shame napisał/a:
Po znalezieniu obrazka odpowiedniej jakości (ta była kiepska,ale wystarczyła) obrobiłem go na tyle,żeby pogrubić kontur Polski (w PhotoPaint'cie). Potem w DRAWie zaimportowałem obrazek, zaznaczyłem go i użyłem trasowania

Obrazek

Na screenie po angielsku, ale powinno to być w tym samym miejscu z tymi samymi ikonkami. W efekcie dostaje się włosowa krzywą (lub krzywe), które będą odzwierciedlać linie z obrazka. Warunkiem jest dobre przygotowanie rysunku wyjściowego. Musi mieć mocne linie, czarno-biały i tylko to co chcemy przekształcić na krzywe. Resztę trzeba wymazać, rozjaśnić itp. itd.

jeszcze raz wielkie dzięki.
pozdrawiam