|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - Pomóżcie zmniejszyć plik do druku wraz z obrysem
agusp83 - 20 Lipiec 2014, 23:22 Temat postu: Pomóżcie zmniejszyć plik do druku wraz z obrysem Witam
Bardzo proszę o pomoc. Wiem, że jest to do zrobienia w kilka sekund, ale nie mam doświadczenia w colelu i robie to dla kogoś tylko z dobrego serca.
W tamtym roku zostałam poproszona o kilka naklejek na samochód i logo. Zrobiłam co się dało w corelu i pierwsze auto odjechało oklejone. To co załącze było robione metodą prób i błędów. W firmie której zamawiam te naklejki poproszono o plik w cdr i na pierwszej stronie ma być to co do druku na na drugiej obrys pod ploter, więc kombinowałam i sie udało. Plik ten już został wydrukowany i pocięty po obrysie i naklejony na auto, więc wiem, że jest ok. Później potrzebowałam trochę mniejszy i sama go zmniejszałam ale na obrysie powstało przesunięcie i jak dostałam naklejkę to wycięcia były poza konturem i sama musiałam wycinać nożyczkami.
Bardzo proszę o zmniejszenie do rozmiarów (szer. x wys.) 71x80; 50x60; 65x75
Link do pliku:
http://przeklej.org/file/7TISi2/PLIK9.LOGO.cdr
Pozdrawiam
Agnieszka
bidon184 - 21 Lipiec 2014, 00:03
te mape bitową wywaliłem,nie wiem po co ona tam była
agusp83 - 22 Lipiec 2014, 08:11
WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!
Jeszcze jakby można było opisać jak to się szybko robi też byłabym ogromnie wdzięczna.
Pozdrawiam
Agnieszka
bidon184 - 22 Lipiec 2014, 08:47
zmiana obrazu to u góry wpisujesz ,chyba wiesz gdzie ,natomiast bardzo ważna rzecz przed zmianą,to zaznaczyć wszytko na stronie ,wejść w pióro konturu i zaznaczyć kwadrat skaluj z obiektem(obrazkiem)
agusp83 - 22 Lipiec 2014, 09:41
Jesteś WIELKI !!!!
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
|
|