|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - nie działa róźdżka
dj_maras - 31 Lipiec 2014, 21:02 Temat postu: nie działa róźdżka witam, nie dziala mi różdżka... dlaczego ???
Shame - 31 Lipiec 2014, 23:23
Za mało many lub skończyły ci się ładunki
Nie mogłem się powstrzymać. Może przybliżysz sprawę - w jakiej sytuacji nie działa? Jak rozumiem, nie zaznacza, nie tworzy maski, tak? Zawsze, czy tylko w jakimś dokumencie. Masz wybrany jakiś obiekt/warstwę? Ustawienia różdżki itp.?
Artur Miernik - 1 Sierpień 2014, 07:29
Mistrz riposty.
chezare - 1 Sierpień 2014, 09:38
Może tolerancja jest za mała?
Nie ma się z czego śmiać, awaria różdżki to jest poważny problem i może się skończyć TAK
Shame - 1 Sierpień 2014, 16:34
chezare, też pomyślałem o tolerancji, ale nawet ustawiona na 0 (czy 1) zawsze zaznaczy chociaż 1 piksel... Pomyślałem też, że może automatycznie ustawia się tryb odejmowania albo coś w ten deseń, ale to tez nie to (nawet przy braku zaznaczenia i kliknięcia różdżką w trybie odejmowania, nadal coś się zaznacza).
Jednak mam pomysł! dj_maras, A weź coś na jakimś obrazku użyj różdżki - coś kliknij i (teoretycznie) zaznacz. Następnie wciśnij CTRL+H. To opcja pokazywania (lub ukrywania) markizy Może przez przypadek kiedyś tak wcisnąłeś? Może ona działa, tylko ty tego nie widzisz?
restauro - 1 Sierpień 2014, 16:49
No i pozostał jeszcze F8
dj_maras - 1 Sierpień 2014, 19:14
shame za pierwszą wypowiedź masz piwko :]
pomogło ctrl+h
dzięki! :]
Artur Miernik - 2 Sierpień 2014, 13:14
Zilustrujmy to:
Ten czar działa zarówno w Corelu, jak i w Photoshopie… no immunize to spell.
Shame - 2 Sierpień 2014, 14:23
chezare - 2 Sierpień 2014, 15:32
Artur Miernik - 2 Sierpień 2014, 16:20
No masz, któryś zwiech forum wyciął wpis Cezaremu!
|
|