| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Brak współpracy CDR6 z dyskami internetowymi
Artur Miernik - 16 Wrzesień 2014, 10:05 Temat postu: Brak współpracy CDR6 z dyskami internetowymi W pewnej firmie pojawiła się potrzeba pracy z dyskiem internetowym. O ile wychodzi to z dokumentami typu arkusz kalkulacyjny, czy też plik tekstowy, to za nic w świecie nie jestem w stanie uruchomić z takiego dysku plików CDR. Próbowałem góglęDrajw i MS ŁanDrajw, uznałem że z DropBoxem będzie to samo, więc nawet go nie próbowałem.
Coś robię nie tak, czy rzeczywiście — nie da się?
tegraf - 16 Wrzesień 2014, 10:55
Jeżeli to coś pomoże, to w konfiguracji Win 8.1 i X3 nie ma problemów.
Pliki cdr na OneDrive po podwójnym kliknięciu otwierają się w Corelu. Także w corelowym oknie Plik>Otwórz dysk OneDrive i jego foldery jest widoczny na tym samym poziomie co np. Sieć lub Biblioteki (wyżej niż dyski C:, D:...) i stąd można też otworzyć pliki cdr.
Po zalogowaniu do office.com danymi dostępowymi do OneDrive, dokumenty z Office można edytować wersjami on-line programów (Word, Excel).
Może wersja Windows ma znaczenie?
Artur Miernik - 16 Wrzesień 2014, 12:56
Dziwna sprawa, bo o ile otwieram z OneDrive, widocznego jako katalog, czyli przez klikniecie na pliku CDR, to najpierw obligatoryjnie uruchamia mi się nowa instancja Corela, nawet gdy program jest już otworzony, a następnie mam nieocenioną możliwość przeczytania komunikatu:
Tymczasem otwieranie z Corela przez [Ctrl]+[o] działa bez kłopotu.
tegraf - 16 Wrzesień 2014, 13:07
A sprawdź może, czy ścieżka do pliku (razem z nazwą) nie przekracza 255 znaków.
bidon184 - 16 Wrzesień 2014, 13:30
jesli odpala sie drugi corel to najprawdopodobniej coś ze skrótem nie tak,ja bym zrobił tak,albo otworz za pomoca i wskazał exe,albo wywalił skrot z pulpitu i dał nowy
|
|