| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel - czy ktoś wie jaka to czcionka
Marcin_D - 28 Październik 2007, 14:09 Temat postu: Corel - czy ktoś wie jaka to czcionka Mam mały problem - potrzebuje się dowiedzieć jaka to jest czcionka i na necie nie mogę nigdzie nic takiego znaleźć. Na płytce Corel'a (mam 9.0) tej czcionki nie ma i nie mogę dojść co to za jedna.
Czy ktoś mógłby mnie oświecić, bo zgłupiałem do reszty z tą czcionką.
JarekDRAW - 28 Październik 2007, 16:27
Przeszukaj dobrze forum było o rozpoznawaniu czcionek już nie raz
Karolina - 28 Październik 2007, 17:23
Cześć
O ile się nie mylę to jest to BrushScrDee
Pozdrawiam
JarekDRAW - 28 Październik 2007, 19:44
| Karolina napisał/a: | Cześć
O ile się nie mylę to jest to BrushScrDee
Pozdrawiam |
Jest dostępny za free więc go wrzucam
Marcin_D - 30 Październik 2007, 10:17
Dziękuje bardzo za odpowiedzi
kurcze nie pomyślałem, żeby przeszukać forum pod względem rozpoznawania czcionki - dziękuje za wskazanie drogi.
Marcin_D - 30 Październik 2007, 10:41
Po przeszukaniu forum odnoścnie identyfikowania font'ów znalazłem kilka interesujących linków do rozpoznawania font'ów.
A teraz mam pytanie takie - skąd można pobrać font'y - jest tego multum na necie - tylko zazwyczaj są to font'y komercyjne, za które trzeba płacić. Czy gdzieś jest baza font'ów niekomercyjnych? Bo po wpisaniu "darmowe fionty" lub cośw tym stylu to i tak lipa jest w wynikach na googlach.
JarekDRAW - 30 Październik 2007, 13:08
Witam, tą którą potrzebowałeś wrzuciłem na forum, jest taka fajna strona wpisz w googlach Urban Font.
pozdrawiam
Marcin_D - 31 Październik 2007, 10:21
Za wrzucenie dziękuje tej ktorej potrzebowałem - wielkie dzięki (pobrałem sobie od razu)
Wszystko jest super i hula, żę hoho.
Właśnie takiej stonki potrzebowałem - bo czasami są jakieś fonty i wiem że ą dostępne ogólnie za free, tylko zazwyczaj w googlach wyskakuja najpierw te, które są płatnhe i aby znaleźć rzeczywiście free - to można zagotować się.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI.
|
|