| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - samochód
misiek90 - 31 Październik 2007, 22:00 Temat postu: samochód Witam mam do narysowanie w Corelu samochód i nie wiem jak sie do tego zabrać jakim narzędziem zacząć, dlatego zwracam sie z prośbą o jakieś w wskazówki, a samochód ma wyglądać mniej więcej tak. Z góry dzięki.
jagna - 1 Listopad 2007, 02:47
Krzywe Beziera , Elipse Tool, Square Tool - wypełnie - gradienty.
Pamiętaj, że żeby nadać kolor musisz mieć wszystkie krzywe zamknięte.
To wszystko to podstawy Corela a wybór narzędzia to indywidualna sprawa. Zależy z czym czujesz się wygodniej.
Napisz jeśli potrzebujesz Tutorial....
powodzenia
IdCzarek - 1 Listopad 2007, 09:50
wrzuć do trace ;] i połowe robot (jak nie wiecej) bedziesz miał zrobione ;p
misiek90 - 1 Listopad 2007, 10:38
Jagna jeśli nie sprawi ci to problemu czemu nie mały Tutorial sie przyda
JarekDRAW - 1 Listopad 2007, 13:34
Witam, zrobiłem jeden element twojego auta , tu się dowiesz jak go zrobić, resztę pozostawiam Jagnie.
Pozdrawiam
misiek90 - 1 Listopad 2007, 14:58
Jakiej wersji Corela używasz bo ja 12 i nie mogę znaleźć tych opcji które pokazałeś w punkcie 2 jak możesz to napisz gdzie one są. Jestem początkujący także sory.
JarekDRAW - 2 Listopad 2007, 06:56
Witam, przepraszam zapomniałem, przesiadłem się na X3, napiszę jeszcze jednego tutka odpowiedniego dla Twojej wersji.
Pozdrawiam
misiek90 - 3 Listopad 2007, 22:09
Witam trochę się pomęczyłem, ale udało mi sie zrobić ten samochód może powiecie mi powiecie mi co zrobiłem źle i co muszę poprawić używałem bazieri, tylko proszę nie śmiejcie się. Aha i mam jeszcze pytanie czy takie rzeczy można tez rysować łącznikami czy to ma jakiś sens
JarekDRAW - 4 Listopad 2007, 11:11
Witam, widzę że dodatkowy tutek nie będzie potrzebny całkiem dobrze Tobie poszło, co do rysowania to pozostał bym przy bezierze. Lub np. rysujesz kwadrat następnie przekształcasz go w krzywą Ctrl Q przechodzisz do narzędzia F10 i możesz dowolnie poprzez dodawanie węzłów go transformować...
Pozdrawiam
|
|