|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - Logo
hevryn - 13 Październik 2014, 22:23 Temat postu: Logo Witam. Jestem tu nowy i szczerze mówiąc prawie w ogóle się nie znam na corelu, jednak potrzebuje stworzyć logo w wektorach. Jak można się domyśleć mam z tym problem, a dokładnie z kilkoma kreskami i obrotem litery v tak aby jedna ścianka była pionowa przy jednoczesnym zmniejszeniu kąta między ściankami aby ta druga też doszła do góry.... Trochę zagmatwałem ;) wrzucę rysunek, który chcę przenieść na wektory, czcionkę której chce do tego użyć i może ktoś będzie mógł mi poświęcić chwilkę i pomóc ;)
http://www3.zippyshare.com/v/71602993/file.html
bidon184 - 14 Październik 2014, 08:30
proszev pdf i cdr9 http://hostuje.net/file.p...717a87e2a7d9f18
Trurl - 14 Październik 2014, 08:55
Zrobiłem, ale nie mogę Ci wysłać jako załącznik, bo Forum twierdzi, że się nie da. Daj maila, to Ci podeślę. Pisz na d2o@o2.pl
Trurl - 14 Październik 2014, 08:56
Bidon był szybszy...
hevryn - 14 Październik 2014, 14:32
Wielkie dzięki za szybką reakcję i pomoc, jednak jeśli można to prosił bym o edycję literki "v" tak żeby jej lewa nóżka szła do góry do wysokości wszystkich liter i jeśli nie byłoby problemu to prosił bym o zamienienie literki "r" z wersji "R" na "r" czyli z dużej na małej bo przy tej czcionce zmienia to miejsce przerwy w literce i wygląda ona wtedy czytelniej. Wiem że o tym nie napisałem za pierwszym razem ale już chyba mnie sen zmagał ;)
Z góry wielkie dzięki
bidon184 - 14 Październik 2014, 15:45
no faktycznie troche namotałeś ale prosze http://hostuje.net/file.p...b5b901323d44b06
hevryn - 14 Październik 2014, 20:52
Witam. Ponownie dzięki za szybką reakcję. "R" jest takie jakie być powinno, odnośnie "v" chyba źle wytłumaczyłem bo wziąłeś je całe przekręciłeś a mi chodziło o to by praw ogonek tej literki był pionowy jak na pierwszym projekcie a lewy poprostu szedł bardziej w górę bo na pierwszym projekcie idzie do połowy wysokości liter , czyli w skrócie chodzi o zmniejszenia konta między ogonkami litery v na tyle aby jeden szedł pionowo a drugi w górę do wysokości liter, tak jak na tym rysunku który wstawiłem
bidon184 - 14 Październik 2014, 21:04
no to ja odpuszczam bo nie wiem co chcesz może któś będzie miał żywszą głowe pozdrawiam bidon184
hevryn - 14 Październik 2014, 22:11
No kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć ... prawa część V musi iść pionowa a lewa musi iść wyżej niż na pierwszym Twoim projekcie, czyli nie chodzi tylko o obrócenie litery ( bo wtedy lewa część jest niżej niż górny poziom innych liter). Czyli v z pierwszego projektu które ma dodatkowo podniesioną lewą stronę :) .... wiem plątanina ;)
Trurl - 14 Październik 2014, 23:03
Zrobiłem to logo z Twojego pliku, więc będziesz miał tak, jak chcesz. Przeczytaj mój poprzedni wpis.
hevryn - 15 Październik 2014, 23:32
Panowie wielkie dzięki za pomoc. Co prawda nie udało mi się Wam dobrze przekazać tego jak miała wyglądać ta literka "v" ale edytowałem Wasze prace w celu uzyskania interesującego mnie efektu. Tak dla ciekawości wrzucam Wam gotowy efekt:)
http://www67.zippyshare.com/v/99688923/file.html
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam
chezare - 16 Październik 2014, 08:04
Jakoś nie za bardzo Ci z tą edycją poszło?
tegraf - 16 Październik 2014, 08:14
hevryn napisał/a: | czyli w skrócie chodzi o zmniejszenia konta |
Nikt nie poprawił, bo pewnie jakoś nikomu nie uśmiecha się zmniejszanie konta.
chezare - 16 Październik 2014, 09:30
Poprawiłem parę kontów HEVRYN
hevryn - 16 Październik 2014, 11:07
Uczepiliście się tych kątów. Mój błąd, padnięty już byłem, a co do edycji to corel jest dla mnie czarną magią. Zrobiłem na ile u miałem a wraz z rozszerzaniem wiedzy będę sie starał to poprawiać.
Pozdrawiam
Edit
Bardzo ładnie to zaokrągliłeś. Czy mógłbym liczyć też na plik projektu z corela?
chezare - 16 Październik 2014, 13:39
Mógłbyś gdybym go zapisał
Ten pdf jest tak zrobiony, że powinien się bez problemu otworzyć lub zaimportować do Corela.
Gdybyś miał jakiś z tym kłopot to daj znać
|
|