Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - SZUKAM DZIWNEJ RZECZY :]

dj_maras - 14 Październik 2014, 19:52
Temat postu: SZUKAM DZIWNEJ RZECZY :]
Witam.
Znów mam dziwną prośbę...
szukam jakiejś gazety typu: Bravo, Bravo Girl, Popcorn lub np Brawo Sport etc... w jakimś pdf'ie lub ładnej jakości jpg... muszę zrobić prezent dla dzieciaka.. myślałem, że jak moze ktoś ma taką gazetkę w wersji cyfrowej to wrzuciłbym dziciaka zdjęcie na główna stronę... wydrukował i prezent jak złoto...

Macie może coś ? :]

Artur Miernik - 14 Październik 2014, 20:12

Ładny mi prezent. Te gazetki to nic dobrego.
Shame - 16 Październik 2014, 19:26

Ja niestety mam tylko Twój Weekend... ale to się chyba nie nada :mrgreen:
Cysorz - 16 Październik 2014, 20:04

Niedawno robiłem menu dla pewnej pizzeri w stylu "Le Monde". Dwa miesiące mniej-więcej...
Mam więc chwilowy wstręt do gazet ;).

dj_maras - 17 Październik 2014, 20:50

ale jak ktoś ma morze podrzucić :]
restauro - 17 Październik 2014, 20:53

Będzie chyba ciężko. :mrgreen:
chezare - 17 Październik 2014, 21:22

DJ, mogę się mylić, ale wątpię żeby jakakolwiek gazeta rozpowszechniała swoje wydawnictwa w wersji cyfrowej z możliwością grzebania w niej.
Wybacz, ale sam pomysł wydaje mi się głupi, wydrukujesz gazetę ze zdjęciem córki w środku i co? Pójdzie do koleżanek i się pochwali że była w gazecie?
Gdyby potraktować ten pomysł jako żart i wydrukować jej np. okładkę pisma z jej fotką w formie dużego plakatu to może bym coś takiego strawił? To byłoby łatwe do zrealizowania i nie potrzeba do tego cyfrowej wersji.
Pomyślałem sobie, że może wykorzystam ten pomysł i zrobię kobicie taki prezent? Jest już duża to może Playboy? Namówię ją na jakąś sesję fotograficzną?
Jak by mnie nie było na forum, to może oznaczać, że próbowałem zrealizować pomysł :-)

restauro - 18 Październik 2014, 08:50

http://chomikuj.pl/dokuk/...,3713405278.pdf
chezare - 18 Październik 2014, 10:26

To jednak się pomyliłem. Inną sprawą jest to czy w tym co jest w tym pdfie da się pogrzebać? Nie dam chomikowi 4 złociszy żeby to sprawdzić :-)
restauro - 18 Październik 2014, 10:29

Większość to są bitmapy . Można je przesuwać względem siebie.
restauro - 18 Październik 2014, 10:33

chezare napisał/a:
Nie dam chomikowi 4 złociszy żeby to sprawdzić :-)

Nie musisz .Jeśli się zarejestrujesz możesz pobrać gratis. :mrgreen:

bidon184 - 18 Październik 2014, 11:46

ewentualnie jak przektoczy 50 mb grartis to napisać do bidonika i bidonik upnie gdzie tam chcesz :lol:
chezare - 18 Październik 2014, 13:48

Narysowałem tytuł, a jak wiadomo, tytuł jest najważniejszy :-)
Powstawiasz parę fotek, Bidon powie Ci jakich fontów używają w piśmie i będzie gitara.
Przy okazji mógłby mi ktoś wyjaśnić co znaczy słowo

B R A V O

bidon184 - 19 Październik 2014, 08:45

pewnie to samo co V I V A :-)
chezare - 19 Październik 2014, 12:46

Obciach wydać pismo z błędem na okładce :-)
Bidonik jaki font dominuje na okładce? Ty wiesz, a ja musiałbym szukać :-)