|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Kupię/Sprzedam. Ogłoszenia - Kupię Corel Draw 7 lub 9
Ryszard - 27 Październik 2014, 14:10 Temat postu: Kupię Corel Draw 7 lub 9 Kupię starszą legalną wersję Corel Draw 7 lub 9.
Info na pw.
chezare - 27 Październik 2014, 22:08
Ryszardzie, kupisz zabytek i będziesz regularnie przeklinał chwilę w której wpadłeś na ten pomysł. Będziesz miał notoryczne kłopoty z importem i otwieraniem plików które dostaniesz od kogoś, będzie Ci brakowało przynajmniej paru rzeczy które są w nowszych wersjach. Ja mam 8 Corela, staruszek ma 16 lat, dosyć długo go używałem i złego słowa o nim nie powiem, choć wielu uważa, że parzyste wersje są do niczego. Jeśli chcesz nauczyć się obsługi programu, to kup jedną z najnowszych "domowych" wersji, one są naprawdę tanie. Jeśli chcesz wykorzystywać program do celów komercyjnych, to za 500 zł można kupić np. X5. Sam się nad takim zakupem zastanawiam, bo 12 doprowadza mnie prawie dzień w dzień do szewskiej pasji, choć do niczego skomplikowanego jej nie używam.
Ryszard - 28 Październik 2014, 09:46 Temat postu: Corel Dziękuję za radę. Kiedyś używałem Corela 7 i dlatego pomyślałem o starszej tańszej wersji.
Ale dobra Twoja rada zmienia moje błędne myślenie. Kupię wersję komercyjną, może w przyszłości się przyda. Mam proźbę - poleć mi sprawdzoną Firmę sprzedającą Corela za 500 zł( wersja komercyjna na jedno stanowisko) Dziękuję i pozdrawiam.
Shame - 28 Październik 2014, 11:32
CorelDRAW X5 Special Edition (nie mylić ze Student Edition) - zaczyna się od 615 brutto (500 netto).
chezare - 28 Październik 2014, 21:26
Napisałem 500 bo za tyle, dokładnie 550 zł, znalazłem X5 na Allegro w komercyjnej wersji, bez SE, co by ono nie znaczyło
Ryszard - 4 Listopad 2014, 10:55 Temat postu: Corel Witam, kupiłem do nauki domowego Corela X5. Dziękuję wszystkim za dobre rady. Po zainstalowaniu zacznę poznawać nowego X5. Pozdrawiam.
|
|