Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Plotery i poligrafia - Papier holograficzny - do druku

dj_maras - 2 Listopad 2014, 12:49
Temat postu: Papier holograficzny - do druku
Witam, czy spotkaliście się z papierem holograficznym do druku?
wiem ze można zamówić tu i tam małe hologramy (etykietki) holograficzne z nadrukiem...
ja szukam czegoś w arkuszach...najlepiej A4 :] do druku laserem lub tuszem..
pozdro

Shame - 2 Listopad 2014, 14:39

Zawsze myślałem, że to trzeba robić w wyspecjalizowanych drukarniach/firmach, które się hologramami zajmują. Nie wiedziałem, że są arkusze papieru holograficznego... Jeszcze w życiu nie widziałem... Ale kto wie? Może któryś z naszych weteranów już się spotkał ;-)
restauro - 2 Listopad 2014, 15:50

Shame napisał/a:
że są arkusze papieru holograficznego

Pewnie chodzi o arkusze ze znakiem wodnym.

Shame - 2 Listopad 2014, 15:55

Chyba raczej o takie coś, prawda?

Tylko tak jak widać na załączonym foto, to są małe "gotowe" etykietki. A dj_maras chciałby cały arkusz np. A4 do zadruku i pocięcia własnym sumptem. Przynajmniej tak zrozumiałem.

----EDIT----

Poszukałem i faktycznie są, np. tutaj do kupienia. Jest mnóstwo rodzajów takich arkuszy do druku (ta strona jest ich pełna, chociaż tragicznie zrobiona). Tylko pytanie gdzie w Polsce się to kupuje ;-)

----EDIT-DRUGI----

Kurcze, myślałem, że to trudniejsza historia do znalezienia. Maras, leń z ciebie chyba jest. Wpsiałem w Goglach i od razu znalazłem takie coś - sprzedają i w hurcie i w detalu, różne typy folii holograficznej samoprzylepnej, format 20x35cm.

restauro - 2 Listopad 2014, 17:45

http://www.vera.com.pl/PL...cy-veriano.html
dj_maras - 2 Listopad 2014, 18:33

dzięki wielkie...

ps. nie jestem leniem... szukałem 3-4h :]