| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - zmiana logo z png na crd POMOCY
berlingo2008 - 2 Grudzień 2014, 23:03 Temat postu: zmiana logo z png na crd POMOCY Witam
Potrzebuje pomocy przy przerobce logo png na cdr bo nie wiem jak sie za to zabrac a chce zrobic pieczatke z logo i wszedzie chca ten format cdr. Proszę o pomoc
pozdrawiam
berlingo2008
http://zapodaj.net/aed154d8f0a4c.png.html
http://zapodaj.net/86540784b35a5.png.html
Shame - 2 Grudzień 2014, 23:19
Na wstępie zapytam, czy wiesz, że nie będzie to wyglądało identycznie jak to logo co przesłałeś? Nie chce mi się szukać fonta Ale jest sygnet w 3 wersjach - niech berlingo2008 sobie wybierze. Może ktoś dorobi napisy?
Do pobrania CDR v11
berlingo2008 - 2 Grudzień 2014, 23:24 Temat postu: s super dzieki za pomoc jezeli chodzi o grafike to obojetne ktora bedzie licze na kreatywność bo to na pieczatke wiec każda jest ładna a co do czcionki to uzyłem : GeoSlab703 Md BT
Pozdrawiam
Shame - 3 Grudzień 2014, 15:47
TUTAJ masz do pobrania w CDR v11 już z napisami. Wszystkie 3 wersje, na osobnych stronach. Tylko trzeba przeskalować do wymaganych rozmiarów.
berlingo2008 - 4 Grudzień 2014, 00:18
| Shame napisał/a: | | TUTAJ masz do pobrania w CDR v11 już z napisami. Wszystkie 3 wersje, na osobnych stronach. Tylko trzeba przeskalować do wymaganych rozmiarów. |
DZIEKI ZA POMOC SUPER PROJEKTY
Pozdrawiam
Berlingo2008
kinita - 28 Styczeń 2015, 12:38
Dołącze sie do pytania. Wróciłam do corela po chyba 10 latach i nie mam pojęcia, jak otworzyć do edycji plik png. Zapisałam go na pulpicie i próbowałam importować do corela, oraz otworzyć w Corelu i owszem, widze obrazek, ale nie moge go edytować, np zmienić koloru. Jest jakieś rozwiazanie? Na pewno jest tylko jeszcze o nim pewnie nie wiem.
bidon184 - 28 Styczeń 2015, 13:33
nie mozna edytowac png w doslownym tym slowa znaczeniu , to plik wynikowy jest
restauro - 28 Styczeń 2015, 13:46
| kinita napisał/a: | | np zmienić koloru |
Jest trochę opcji - Mapy bitowe ,ewentualnie przenieś do Corel PP
kinita - 28 Styczeń 2015, 15:27
Chodzi mi głownie o cięcie ploterem, zawsze wpisywałam w Google np. Kot wektor i nie było problemu z obróbka i cięciem.
restauro - 28 Styczeń 2015, 19:12
| kinita napisał/a: | | Chodzi mi głownie o cięcie ploterem |
W takim razie musisz rysunek trasować ,żeby zamienić na wektory.
Dołącz to zdjęcie , będzie łatwiej coś doradzić .
kinita - 28 Styczeń 2015, 21:10
Nie mam jakiegoś konkretnego rysunku, mam wrażenie, ze poprzednie wersje corela jakos łatwiej otwierały inne formaty.
Musze chyba jakiś tutorial obejrzeć, w dodatku mam wersje angielska, co sprawy nie ułatwia.
kinita - 28 Styczeń 2015, 21:55
| restauro napisał/a: | | kinita napisał/a: | | Chodzi mi głownie o cięcie ploterem |
W takim razie musisz rysunek trasować ,żeby zamienić na wektory.
Dołącz to zdjęcie , będzie łatwiej coś doradzić . |
Zrobione, dziękuje bardzo, nawet udało mi sie rozłożyć logo na części pierwsze. :)
restauro - 28 Styczeń 2015, 22:10
| kinita napisał/a: | | Musze chyba jakiś tutorial obejrzeć |
http://corel.wodip.opole.pl/
|
|