| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wydruk seryjny z zastosowaniem BITMAP - nie teksty
merti - 15 Grudzień 2014, 15:55 Temat postu: Wydruk seryjny z zastosowaniem BITMAP - nie teksty Witam serdecznie
Mam do wydrukowania setki jednakowych bonów ale bedzie na każdym inny kod kreskowy.
KOD wstawić musze na każdy bon w dolnym prawym rogu projektu.
Moje pytanie - czy da się zrobić jakiś automat żeby mi wstawił moje juz wygenerowane kody. Mam ponad 500 plików png wygenerowanych generatorem kodów on-line z pliku csv.
Chyba ze da się jakoś te kody kreskowe wygenerować w Corelu automatycznie, oczywiście posiadam już plik csv z wartościami do kodów.
Dziękuję za pomoc
chezare - 15 Grudzień 2014, 16:44
Nie wiem jak jest w nowych wersjach Corela?
Do X3 nie daje się wstawiać przy wydruku seryjnym obrazków i obawiam się, że dalej tak jest? Na Twoim miejscu użyłbym jakiegoś dedykowanego do takich celów programu, albo posłużył się makrem które wstawi obrazki na kolejne strony dokumentu Corela. Jeśli tych stron jest kilkaset to Corel powinien to przeżyć
Prawie na pewno są makra które potrafią w taki mechanizm uzbroić Corela, ale też prawie na pewno nie są za darmo.
merti - 15 Grudzień 2014, 18:30
Chyba bede musial w photoshipie cos pokombinowac :/
tegraf - 16 Grudzień 2014, 07:41
PS też się nie da.
Może wystaw gdzieś bon w pdfie bez kodu oraz te 500 plików png, to Ci pomogę.
merti - 16 Grudzień 2014, 11:42
| tegraf napisał/a: | PS też się nie da.
Może wystaw gdzieś bon w PDFie bez kodu oraz te 500 plików png, to Ci pomogę. |
Dzięki tegraf - czekam jeszcze na akceptacje/potwierdzenie klienta ale zgłoszę sie na-pewno. W PSie da sie wstawić ten sam obrazek na różne zdjęcia (np. w rogu projektu) - to wiem ;) ale problem zaczyna się w druga stronę. Dzięki jeszcze raz.
tegraf - 16 Grudzień 2014, 12:19
To żeby nie tracić czasu - jak będziesz wystawiał (a może wystawiała - określ płeć w profilu) to podaj od razu potrzebne informacje:
1. Czy wszystkie png są tego samego rozmiaru?
2. Jaki jest docelowy rozmiar kodu w mm?
Potrzebny będzie też (oprócz "pustego" bonu) jeden bon z wstawionym kodem, w celu określenia dokładnej jego pozycji.
|
|