|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
![](images/print.gif) |
Corel PHOTO-PAINT - prośba
dj_maras - 28 Grudzień 2014, 19:14 Temat postu: prośba Witam, czy znajdzie się ktoś miły i pomoże mi wyostrzyć i poprawić jakość (aby czytelne było) samej tablicy między pierwszym a drugim kolejarzem od prawej strony na tym foto?
http://parowozowniawolsztyn.pl/news_pics/109.jpg
Cysorz - 28 Grudzień 2014, 19:59
Nie wiem, do czego Ci to potrzebne, ale teraz można już coś odczytać:
dj_maras - 28 Grudzień 2014, 21:12
ja sie doczytać nie mogę
wloza - 28 Grudzień 2014, 21:39
Parowóz Towarowy serii Ty 23
budują wytwórnie
M. Cegielski S.A. w Poznaniu
Pierwsza Fabryka Lokomotyw w Polsce
Chrzanów
Warszawska S.A. Budowy Parowozów
w Warszawie
dj_maras - 28 Grudzień 2014, 21:42
:] dzięki... ale bardziej mi chodzi o widoczność na zdjęciu niż o samo podyktowanie treści :]
bynajmniej chciałbym zretuszowaną tablice wrzucić na zdjęcie... jako tako samo zdjęcie już mam naprawione... ale z tablicą sobie nie mogę poradzić.....
Cysorz - 28 Grudzień 2014, 21:43
Parowóz towarowy nr Ty 23
[budują wytwórnie] ???
H. Cegielski S.A. w Poznaniu
Chrzanów
Warszawski S.A. Budowy Parowozów
w Warszawie
Może jeszcze ktoś pomoże - jeżeli nie, to trzeba by było znaleźć jakieś forum entuzjastów kolei, a takich nie brakuje ;)
restauro - 28 Grudzień 2014, 21:50
PAROWÓZ TOWAROWY TY 23
?????? wytwórnie
H CEGIELSKI S.A w POZNANIU
Chrzanów
Warszawska S A Budowy Parowozów w Warszawie .
dj_maras - 29 Grudzień 2014, 14:28
dzięki ALEEEE ja chcę zeby ktoś mi wyretuszował ten jpg zeby był czytelny - poprostu muszę naprawić zdjęcie i z samą tablicą sobie nie radzę....
Shame - 29 Grudzień 2014, 16:10
DJ, chezare podpowiedział ci co zrobić. Z foto więcej nie wykrzesasz, niż koledzy pokazali. Odpuść sobie retusz i raczej uderz w jakieś forum hobbistów kolei i spytaj o samą fotkę tej tablicy - może ktoś gdzieś ma. Wtedy "wfotoszopuj" czytelną tablicę na nieczytelne zdjęcie i dopasuj kolorami itp.. Innego wyjścia nie ma.
bidon184 - 29 Grudzień 2014, 16:11
tego sie nie da wyretuszować to trza poprostu zrobic od nowa,tak przynajmniej mi mowi moj zarąbisty i drogi plugin seria Topaz To co wloza i Malutki zapodał jest prawidlowe, tylko ma być sery nie serii poprostu to napisz i postarz zeby pasowało to fotki
restauro - 29 Grudzień 2014, 19:00
bidon184 napisał/a: | sery nie serii |
Chyba nie masz racji .Widać tam dwie kropki .
dj_maras jeśli masz oryginalne zdjęcie , można obejrzeć w podczerwieni i UV .Ewentualnie zrobić dobry skan zapisać np : PNG (zapisanie tego zdjęcia w jpg to nieporozumienie) i spróbować separacji kolorów .
bidon184 - 29 Grudzień 2014, 20:01
to ja to samo pisze no nie wydaje mi sie żeby był lepszy plugin niż Exposure jesli on tak prawi ja mu wieze ,moge miec wątpliwosci oczywiscie ale 90 procent on ma racje
dj_maras - 29 Grudzień 2014, 21:22
OK dzięki
|
|