| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem: pęknięta płyta z programem
Pepsaj - 3 Styczeń 2015, 20:26 Temat postu: Problem: pęknięta płyta z programem Witam,
mam takie pytanie: otóż jestem legalnym użytkownikiem Corela X4 od paru lat. Chciałem go zainstalować na drugim komputerze (pracuję w dwóch miejscach), ale okazało się, że moja płyta jest pęknięta.
Jest gdzieś opcja ściągnięcia wersji, która odpali po wpisaniu mojego kodu?
Pozdrawiam
Shame - 3 Styczeń 2015, 22:11
Teoretycznie? Możesz sprawdzić jaka wersje jest zapisana na płycie (jeśli jest dokładne oznaczenie) i zessać z neta
Pepsaj - 3 Styczeń 2015, 22:29
Jedyne oznaczenie na płycie (a raczej opakowaniu) jakie widzę to CDGD X4 Czech/Polish. W wysłanym linku nie widzę w ogóle x4?
Shame - 4 Styczeń 2015, 00:32
X4 to stosunkowo nowa wersja. Podałem link do starszych, nie sprawdzając które z nich tam są Zawsze możesz spróbować tak, żeby ściągnąć triala (dostępny na wielu stronach, wystarczy w gogglach wpisać) i zainstalować. Triale zawsze były czasowe, na 30 dni, ale były pełnymi wersjami i po wpisaniu klucza program powinien zostać aktywowany i trial wyzerowany i masz pełną wersję. Tylko jest haczyk. Przynajmniej tak sądzę, z doświadczenia. Musiałbyś znaleźć dokładnie taką wersję. W sensie polsko/czaską i to najlepiej możliwie stary build. Bo klucze bywają kompatybilne wstecz, czyli np. Twój klucz był z wersji 14.1.245, więc - teoretycznie - powinien działać we wszystkich tych wersjach poczynając od 14.0.0 aż do Twojej. Jednak np. trial w wersji 14.3.672 może już Twojego klucza nie przyjąć
restauro - 4 Styczeń 2015, 11:02
| Shame napisał/a: | | Triale zawsze były czasowe, na 30 dni, ale były pełnymi wersjami i po wpisaniu klucza program powinien zostać aktywowany |
Nic z tego .Przerabiałem to po kupnie CorelDraw , miałem zainstalowanego wcześniej triala i tylko raz przyjął oryginalny klucz . Pytałem później przy okazji innego problemu w pomocy corela i potwierdzili że klucz nie jest akceptowany .W tym wypadku zostaje tylko skopiowanie pyty od kogoś znajomego lub Przyjaciół Królika .
bidon184 - 4 Styczeń 2015, 12:24
problem polega na tym że corel nie posiada deaktywacji klucza i opcja potwierdzajaca jes zawsze negatywna(prawie zawsze),mozna to obejsc pobierajac aktywator w tedy nie generujesz falszywego klucza tylko wpisujesz orginalny ale aktywtor musi byc odplony przez cały czas,po zakonczeniu instalacji updaty chodza normalnie i klucz jest akceptowany,natomiast jest to nielegalne jesli oprogramowanie jest wykupione tylko na jedno stanowisko
restauro - 4 Styczeń 2015, 13:39
Nie jestem również pewien czy trial obsługuje wszystkie opcje .
|
|