| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Mostek w cyfrze 8
jarecki83 - 19 Styczeń 2015, 17:21 Temat postu: Mostek w cyfrze 8 Witam
potrzebuje pomocy w wykonaniu mostku do cyfry 8
rysunek muszę wydrukować w drukarni jako szablon i usłyszałem że muszę wykonać mostek w cyfrze nr 8 aby dobrze wydrukowali szablon. Domyślam się że muszę wykonać łącznie "mostek" tylko za bardzo nie wiem jak mam to wykonać aby było prawidłowo.
proszę zatem o pomoc szanownych kolegów
z góry dzięki
rysunek w załączniku
restauro - 19 Styczeń 2015, 18:00
Zacznijmy od tego ze " 81 " nie jest na osi i leci w prawo .
bidon184 - 19 Styczeń 2015, 20:20
a moze leciec jesli jest taki kaprys autora,i tam zadnej belki nie potrzeba wystarczy rozlaczyć krzywa i powiedziec tam gdzie beda ciac zeby kolek nie wicinali ,bo jak rozumiem to do malowania ma byc szablon,no to osemeczka bedzie cacy jak nie wytna kolek,zreszta sami na to powinni wpasc
wloza - 19 Styczeń 2015, 20:27
Mostek w załączniku
Shame - 19 Styczeń 2015, 20:47
A teraz ode mnie - wersja alternatywna
wlozy
moja
Jeśli cięte będzie ze sztywnego materiału (pleksi, PCV itp.) to ten mostek może być bardzo cienki. Jeśli to będzie na folii czy papierze, to musi być grubszy. Opowiedz do czego to będzie używane? Bo jeśli ma to być wycinane ploterem z folii samoprzylepnej, to bidon słusznie prawi, że nie ma potrzeby robić mostków, tylko nakleić warstwę transferową i w ten sposób przenieść wycięty napis na podłoże.
|
|