| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z przekształceniem w krzywe fontu zniekształconego
Matylda666 - 22 Styczeń 2015, 12:08 Temat postu: Problem z przekształceniem w krzywe fontu zniekształconego Witam
Od niedawna mam problem z przekształceniem w krzywe wyrazu z obrysem który zwężam (wiem że tak się nie robi ale to wymóg klienta;). Font po przekształceniu robi się o wiele grubszy. Problem dotyczy każdego fontu. Wcześniej nie było z tym problemu - z dnia na dzień tak się stało. Podesłałam koleżance plik do przekształcenia i nie pojawił się u niej ten problem. Odinstalowałam(wraz z ustawieniami) i zainstalowałam jeszcze raz program CorelX7 i nadal jest ten problem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Matylda
Trurl - 22 Styczeń 2015, 12:55
Daj plik cdr, to obejrzymy i coś poradzimy.
Matylda666 - 22 Styczeń 2015, 13:01
Nie wiem czy to coś da bo u znajomej nie było problemu kliknąć "przekształć w krzywe"... nie doszło u niej do pogrubienia.
restauro - 22 Styczeń 2015, 13:08
Jeśli u znajomej jest OK może pomocny będzie ' F8 'podczas uruchamiania CorelDraw ? (powrót do ustawień fabrycznych ) Dołączając pik zamień go od niższej wersji .
Matylda666 - 22 Styczeń 2015, 13:19
F8 nic nie dało także przeinstalowanie nic nie dało.
Podsyłam plik w wersji Corel12
restauro - 22 Styczeń 2015, 13:45
| Matylda666 napisał/a: | | przeinstalowanie nic nie dało |
Zanim zrobisz nową instalacje , należy usunąć wszystkie pozostałości starej z Rejestru i AppData .
U mnie jest wszystko ok ,chociaż zauważyłem ,że ten font ma dziwny kontur przed zamianą na krzywe.
Matylda666 - 22 Styczeń 2015, 16:35
Panie i Panowie problem rozwiązany.
Na podpowiedz trafiłam na jakimś ENG forum.
Problem zrobiła aktualizacja... update_1
Dopiero aktualizacja do X7.3.0.772 rozwiązała dziwaczne zjawisko w Corelu.
Dodam jeszcze, że owa aktualizacja rozwiązuje problem z rożnym kolorem w jednym tekście.
Wcześniej po przekształceniu na krzywe cały tekst robił się czarny, choć były użyte dwa rożne kolory. Teraz po przekształceniu wszystko wygląda prawidłowo.
Pozdrawiam i dziękuję za Wasz czas.
|
|