| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wypełnienie tonalne projektu
lukcio31 - 5 Luty 2015, 10:38 Temat postu: Wypełnienie tonalne projektu Mam zrobiony na próbę projekt kartonika opakowania(np.opakowanie na baterie paluszki)
Projekt składa się z:Strona gówna z warstwami:prowadnice,pulpit i siatka dokumentu oraz Strona 1 z warstwami:prowadnice,opis,produkty,otwór i tło.Cały kartonik ma mieć wypełnienie tonalne od koloru pomarańczowego do koloru żółtego i po dodaniu wypełnienia tonalnego kartonikowi mają na nim być widoczne różne elementy graficzne w tym napisy.
Którą warstwę wybrać tak by kartonikowi nadać wypełnienie tonalne od koloru pomarańczowego do koloru żółtego?
Trurl - 5 Luty 2015, 15:12
Daj plik cdr, to się zobaczy.
s-p-i-n - 5 Luty 2015, 15:17
raczej tło jak sama nazwa warstwy mowi
lukcio31 - 5 Luty 2015, 15:32
Niestety na warstwie tło którą mam wypełnić wypełnieniem tonalnym,to tej warstwy nie mogę wypełnić,bo mam na niej: prostokąt z zielonożółtym wypełnieniem,tekst ozdobny napisany czcionka Futura Bk BT(tekst z konturem i wypełnieniem kolorem) oraz prostokąt z wypełnieniem w kolorze niebieskim
Jak teraz wypełnić warstwę tło wypełnieniem tonalnym od koloru pomarańczowego do koloru żółtego?
s-p-i-n - 5 Luty 2015, 16:51
daj plik jak kolega pisal
restauro - 5 Luty 2015, 18:38
Wszystkie elementy poza tłem, łącznie z prostokątem z zielonożółtym wypełnieniem i liternictwem daj wyżej .
|
|