|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
FAQ - najczęściej zadawane pytania - Przerobienie Jpg do ploterowania....
QSY - 14 Listopad 2007, 17:19 Temat postu: Przerobienie Jpg do ploterowania.... Mam obrazek w jpg który potrzebuję zrobić w Corel 7.0 tak aby dało się go zapuścić na ploter.... mam podejrzenie że jest to łatwe lecz niestety nie mam zielonego pojęcia o Corelu a obrazek ten jest mi potrzebny na gwałt.... Jeśli mógłby ktoś napisać jak mam to zrobić byłbym bardzo wdzięczny.... proszę o pomoc....
Pozdrawiam Q.
Chodzi konkretnie o taki obrazek jaki jest w załączniku... i chodzi tylko i wyłącznie o kontury zewnętrzne bez tych cieniowań w środku....
JarekDRAW - 14 Listopad 2007, 18:39
Witam, w przypadku wersji 7, pozostaje tylko obrys ręczny za pomocą narzędzia krzywe beziera.
Rozumiem że chodzi o ploter tnący???
No chyba że wystarczy Tobie ta jakość, jak tak to za pomocą narzędzia F10 możesz poprawić niedociągnięcia...
Pozdrawiam
QSY - 14 Listopad 2007, 18:49
dokładnie chodzi o ploter tnący.... co do Corela to mam 12 ale z tego co zobaczyłem mogę zapisać w wersji 7.0 ponieważ osoba która będzie wycinać ma właśnie 7.... czy w tej wersji co mam jest jakiś łatwiejszy sposób??
JarekDRAW - 14 Listopad 2007, 18:52
Zobacz post poprzedni wrzuciłem Tobie trasowanego konia, możesz to wykonać poprzez Corel trace , następnie tak jak pisałem za pomocą narzędzia go dopracować..
QSY - 14 Listopad 2007, 20:16
Myślę że to co jest do moich celów wystarczy....^JarekDraw bardzo dziękuję za pomoc...
Pozdrawiam Q.
JarekDRAW - 14 Listopad 2007, 21:18
QSY napisał/a: | ^JarekDraw bardzo dziękuję za pomoc... |
Proszę bardzo...
|
|