Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z importem z pdf

lobo4581 - 12 Luty 2015, 11:01
Temat postu: Problem z importem z pdf
Witam serdecznie

Mam Corela X5. Przygotowuję szablony do strony. Problem polega na tym że z jednego pliku ramka czerwona (jest to format z spadem) się improtuje a z innego się nie importuje. Tutaj ulotka DL która się importuje bez problemu oraz notes spiralowany gdzie ten problem występuje. Dodałem również pliki źródłowe.

Z góry dziękuję za pomoc.

bidon184 - 12 Luty 2015, 11:18

bo w jednym i drugim masz poza strona,wszystko co poza strona zostaje obciete w pdf,a przeciez spad to tez strona,wyrownaj strone do spadu i bedzie git
lobo4581 - 12 Luty 2015, 11:26

Bidon, ale jak zauważyłeś jedne plik się importuje a drugi nie. Chciałem znać przyczynę dlaczego mimo tych samych parametrów nie da się całości zaimportować do corela.
bidon184 - 12 Luty 2015, 11:47

nic sie nie imporuje prawidlowo wszystkie sa przyciete,roznica polega poprostu na tym ze ramki sa w roznych odleglosciach od krawedzi strony
lobo4581 - 12 Luty 2015, 11:57

Czerwona ramka jest przycięta ale jest widoczna? W pliku A6 czerwona ramka jest nie jest widoczna. W DL ramka jest przycięta ale jest widoczna. U Ciebie też tak jest?
Shame - 12 Luty 2015, 18:32

W obu PDFach widać czerwoną ramkę, jeśli otworzyć to w jakimś Readerze. Jednak PDFy po zaimportowaniu do DRAWa faktycznie różnią się - w DL jest ramka, w A6 nie ma. Dziw nad dziwy...