Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - trasowanie - zamiana na wektory

sthefciu - 24 Marzec 2015, 14:32
Temat postu: trasowanie - zamiana na wektory
Chcialbym strasować - zamienic ne wektory postać zawodnika - zdjecie w zalaczeniu - ktoś poradzi jak to umiejetnie zrobić, zeby w miarę to szybko zedytować, a efekt był jzadowalający?
chezare - 24 Marzec 2015, 15:07

Ja bym poczekał na kogoś z VectorMagikiem, ale możesz popróbować samemu w Corelu.
W każdej wersji programu moduł do trasowania wygląda inaczej, może ktoś się domyśli którego masz Corela i coś sensownego podpowie, ja bym na cuda jednak nie liczył.

Tak wygląda efekt trasowania w 12.

160 tys. obiektów, to raczej trudno będzie edytować.
Cdr ma 16 MB.

Oczywiście można kosztem szczegółów przeprowadzić tę operację mniej dokładnie.

sthefciu - 24 Marzec 2015, 15:34

efekt trasowania w x12 jest w miarę chyba okej - o edytowaniu nie ma mowy, to wiedzialem od poczatku. ja ma x6. jakich ustawien użyles w 12 wersji?
chezare - 24 Marzec 2015, 16:00

Jakichś standardowych, ale to nie ma znaczenia bo w X6 to będzie zupełnie inaczej wyglądało i inaczej działało. Ktoś kiedyś zrobił test modułu do trasowania i wyniki były dosyć zaskakujące, okazało się że niektóre starsze wersje programu lepiej dają sobie radę z trasowaniem niż nowe.
sthefciu - 24 Marzec 2015, 16:12

w x3 po trasowaniu mam tysiace obiektow, ale te obiekty mają taki wlosowy bialy kontur - jak tego się pozbyć?
sthefciu - 24 Marzec 2015, 16:14

mógłbyś umiescić ten plik po trasowaniu w cdr12 na jakims serwerze?
restauro - 24 Marzec 2015, 16:23

Chyba nie najgorszy moduł trasowania ma Inkscape .