| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z otwieraniem plików System> Corel
C_beginner - 30 Kwiecień 2015, 10:24 Temat postu: Problem z otwieraniem plików System> Corel Witam.
Dostaję pliki emailem lub przeciągam je sobie po prostu z folderu na okienko programu.
Do tej pory wszystko było OK.
Nie wiem dlaczego corel teraz przestał na to reagować.
Dodatkowo jak otwieram plik z meila przez firefoxa to zamiast jak zwykle otworzyć się w aktywnym juz oknie programu startuje ponownie Corela.
Nie mogę też otworzyć projektu klikając na ikonkę pliku.
restauro - 30 Kwiecień 2015, 11:26
Plik może być z nowszej wersji CorelDraw niż ta którą posiadasz.
chezare - 1 Maj 2015, 02:18
Pliki z nowszej wersji to Corel otwiera puste i nie przyznaje się, że nie umie.
Tutaj chodzi o jakieś skojarzenia plików z programem.
U mnie też się coś schrzaniło bo na przykład dwukrotne kliknięcie bitmapy w DRAW otwierało obrazek w Photo-Paint, a teraz otwiera go w nowej instancji DRAW. Przywrócenie Corela do ustawień "fabrycznych" nie zmieniło tego stanu rzeczy. Na razie nie miałem czasu żeby znaleźć przyczynę, ale musi się ona znajdować gdzieś w rejestrze Windowsa albo w jakichś plikach ini Corela.
restauro - 1 Maj 2015, 09:10
AppData -Roaming-Corel
C_beginner - 2 Maj 2015, 09:10
Ok nareperowane.
Przy okazji innego tematu z problemami z kopiowaniem i wklejaniem.
Zmieniłem w ustawieniach uruchamiaj jako administrator. Przez to przestał otwierać pliki: przeciągniecie pliku
uruchomienie po pobraniu przez przeglądarkę
kliknięcie na plik....
Wyłączyłem tego administratora i działa jak wcześniej ... ale w sumie to trochę dziwne.
bidon184 - 2 Maj 2015, 09:24
nie ma w tym nic dziwnego administrator to inne konto,mozesz w uprawnieniach polaczyc konta,ale osobiscie odradzam te rozwiazanie jesli nie jestes uzytkownikiem zaawansowanym,ewentualnie jesli juz musisz to na zaporze ustaw zawsze pytaj
|
|