Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problemy z COREL- DRAW X6 SE PL

Jacek41 - 1 Maj 2015, 08:47
Temat postu: Problemy z COREL- DRAW X6 SE PL
Zakupiłem wersję BOX COREL-DRAW X6 SE PL.
Zarejestrowałem produkt.
Ściągnąłem webmastera (strony netowe) ze swojego konta.
Zainstalowałem aktualizacje ze swojego konta.

Przy każdym otwarciu programu program każe zmieniać adres netowy
Każe też i weryfikować rejestrację - bo po15 dniach wygaśnie
Oczywiście zmiana adresu nic nie zmienia.
Widać w następnym komunikacie że adres jest zmieniony.
Informowali że weryfikacja powiodła się.
Macie jakiś pomysł co zrobić z tym "natręctwem" CORELA ?

Jak mam odłączony internet problem nie występuje.

Można z tym żyć, ale to jest upier... kłopotliwe.
Za każdym razem przy otwarciu wykonywać kilka dodatkowych czynności.

Polski telefon pomocy firmy COREL nie działa.(bez komentarza)
Mam też stary X3 BOX, tam wszystko jest o.k.

Sponsi - 1 Maj 2015, 09:44

A uruchom jako administrator?
Jacek41 - 1 Maj 2015, 10:58

Kolego -to chodzi prawidlwo.
Problem polega tylko na tym, że podobno "poważna" mnie maltretuje.
Zaplaciłem im kasę, nie używam pirata.

Cysorz - 1 Maj 2015, 11:32

Dział IT Corela po prostu olewa użytkowników.
Ja miałem coś podobnego: kupiłem X5 i nie mogłem go aktywować - okazało się, że S/N z mojego pakietu został już wykorzystany wcześniej. Na nic moje monity - podsumowując Corel stwierdził po miesiącach korespondencji, że mają ten problem w dup**, bo to ktoś inny a nie oni jest za to odpowiedzialny i "umywają ręce". Musisz sobie poradzić sam - nie będę wchodził w szczegóły, ale skoro masz dowód zakupu to masz prawo używać tego produktu. Nie ma sensu kopać się z koniem.
Koniec, kropka.
;-)

Jacek41 - 1 Maj 2015, 19:31

"Podniosleś" mnie na duchu.
Na szczęście jest to sprawa która minimalnie przeszkadza.
Ps.Polska kraj drugiego świata.

Sponsi - 4 Maj 2015, 08:26

Nie wiem "kolego" o co chodzi z tym chodzeniem prawidłowo. Chyba jednak nie chodzi prawidłowo, skoro masz problem.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy może uruchamiając program w trybie administratora kwestia się rozwiązała (może potrzebuje większych praw do zapisu w rejestrze).

O tym piracie też nie wiem o co chodzi.

bidon184 - 4 Maj 2015, 08:42

administrator to raczej nic nie da problem zapewne tkwi w komunikacie zwrotnym ID kompa,pszypuszaczam ze na zaporze masz tak ustawione lub uzywasz programu typu Anonymus,problem mozna obejsc jesli wylaczysz automatyczne logowanie corela do konta
restauro - 4 Maj 2015, 10:13

bidon184 napisał/a:
problem mozna obejsc jesli wylaczysz automatyczne logowanie

To da się zrobić chyba tylko blokując komunikację z serwerem zaporą ?

bidon184 - 4 Maj 2015, 10:28

znaczy tak i nie :-) ale z zapora oczywiscie mozna, niewiem czy powinienem o tym pisać ale w kontekscie edukacyjnym to chyba moge,robisz taki myk,odpalasz zapore w trybie Zawsze Pytaj,odpalasz corela (wazne net ma byc wlaczony ale bez mozliwosci polaczenia z serwerem),i zapora wywali lacze ,klikasz zezwol i tu ciekawostka trza tak zrobic 3 nieraz 4 razy,nastepnie odpalasz jeszcze raz i klikasz blokuj,w tym momecie wyskoczy okno Pop-Up z pytaniem czy zapisac zmiany w pliku host klikasz oki i masz spokoj do nastepnego roku,rok mija i tak musisz wymienic sygnatury w zaporze ,wiec operacje robisz jeszcze raz :-) ale to jak pisze to tylko w celach edukacyjnych napisałem :-)
restauro - 4 Maj 2015, 11:09

Na szczęście nie mam problemów .Programy staram się kupować dobrych sklepach z oryginalnie zabezpieczonym pudełkiem .
Sposób z zaporą przetestowałem kiedyś wpisując oryginalny serial do zainstalowanej wcześniej wersji demonstracyjnej .Serial został zaakceptowany ale podczas drugiego uruchamiania zaczął się boczyć na oryginalny kod. Udało mi się nawet dodzwonić do Corela , potwierdzili że muszę zrobić nowa instalkę .

bidon184 - 4 Maj 2015, 11:19

ja tez ale nieraz zdarza sie zonk,ja mialem przygode ze stajnią Adobe,konkretnie o flash ,no co ja przezylem to koszmar,dlatego nieraz szukam na wirtualu rozwiazań awaryjnych :-)