|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Plotery i poligrafia - papier nie rozdzieralny do numerów startowych na koszulki
dj_maras - 10 Czerwiec 2015, 20:52 Temat postu: papier nie rozdzieralny do numerów startowych na koszulki Witam, gdzie mogę taki papier nabyć ???
Cysorz - 10 Czerwiec 2015, 21:55
Poszukaj "samoprzylepny papier syntetyczny", "Polyart" lub "Tyvek".
Igepa ma w ofercie coś podobnego - nazywa się to "Fasson" (jest to właściwie samoprzylepna folia do druku cyfrowego m.in.).
kula69 - 11 Czerwiec 2015, 11:42
czy to musi być papier? jak ma się zachować to znaczy czy przed zawodami każdy zawodnik sam sobie go przykleja na różne rodzaje ubrań(każdy ma swoje)?
dj_maras - 11 Czerwiec 2015, 21:41
Trochę się już dzisiaj dowiedziałem, na tego typu bajery:
najczęściej stosują "papier syntetyczny nierozdzieralny" lub zwyczajną kredę laminowaną dwustronnie...
trochę pogadałem z ludzmi, którzy biegają po zawodach i na 90% przypadków są to kartki formatu A5 przyczepiane agrafkami do koszulek,, ponoc papier samoprzylepny sie nie sprawdza, pot i mokra koszulka robią swoje i się ponoć odkleja (nie wiem bo nie biegam bo nie wiem na co wykorzystać wolny czas - chyba na forum corela hehe).
kula69 - 12 Czerwiec 2015, 00:00
Kiedyś robiło się to na wstążkach - 2 szelki i i wstążeczki do zawiązywania po bokach, dziś wydruk na folii membranowej paro przepuszczalnej z mocnym klejem może by poradził ale koszt by zabił hihi. Więc agrafka wygrywa
|
|