|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Plotery i poligrafia - Ploter brother scanncut cm840 - czy ktośtestował?
disaster - 16 Czerwiec 2015, 10:46 Temat postu: Ploter brother scanncut cm840 - czy ktośtestował? scanncut cm840 - no właśnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale zawsze jest jakieś pytanie, niepewność czy się nada, etc
Użycie: do wycinania w papierze, 120-380g, różne tekstury, w tym metalizowany
Pytania:
1. Co oznacza to: projekt musi być zaprojektowany w taki sposób, żeby było możliwe cięcie od najmniejszego do największego szczegółu - zupełnie nie trybie o co biega
2. Ktoś wie jakiej wielkości (chodzi o minimalne) elementy jest w stanie wyciąć?
3. Jak przebiega tutaj ustawienie pola do cięcia? Tzn co w momencie gdy na macie ułoże A4, naklejone jakoś tam na macie, a w corelu zrobię element do wycięcia i skonwertuję na ten .fcm? Czy ploter wytnie go w odpowiednim miejscu na kartce?
tegraf - 16 Czerwiec 2015, 12:13
Chyba szybciej uzyskasz odpowiedź ma forum Signs http://www.signs.pl/forum.php
disaster - 16 Czerwiec 2015, 13:02
Tam juz byłem, jak widac każdy kto się wypowiedzialw temacie nigdy tej maszyny nie używał, nie ma pojęcia, a pisze to, co myśli, bez doświadczenia...
david789 - 15 Lipiec 2015, 13:54
Ja wygooglowałem i na pierwszej stronie był blog osoby, która używa tego plotera. Sam trochę poczytałem, bo akurat mnie też by się ploter przydał i szukam odpowiedniego. Znam się trochę na poligrafii, ale z tym konkretnym modelem nie miałem do czynienia. Można tam bez problemu zadać przyjemność tej dziewczynie, bo ona sporo działa na tym sprzęcie, z tego co widzę.
Cysorz - 15 Lipiec 2015, 16:23
david789 napisał/a: | Można tam bez problemu zadać przyjemność tej dziewczynie, bo ona sporo działa na tym sprzęcie, z tego co widzę. |
Można powiedzieć, że praca ją podnieca? :D
|
|