| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - corel x6 wyłącza się podczas trasowania
mmarmolade - 6 Lipiec 2015, 23:02 Temat postu: corel x6 wyłącza się podczas trasowania Jak w temacie - świeżo zainstalowany corel (ale nie pierwszy raz - wcześniej nie było takiego błędu). Wszystko jest ok ale kiedy próbuję trasować rysunek w png wyświetla mi się komunikat
"program coreldraw przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie"
I jestem zmuszona go wyłączyć. Odinstalowałam go i zainstalowałam ponownie i dalej to samo. Jak wspominałam, wcześniej już pracowałam na tym corelu i było ok. Czy to może być kwestia błędu systemu? Mam nowego windowsa. Z góry dzięki za pomoc.
Shame - 6 Lipiec 2015, 23:13
Są tutaj jakby dwie kwestie:
| mmarmolade napisał/a: | | Mam nowego windowsa. |
i
| mmarmolade napisał/a: | | Odinstalowałam go i zainstalowałam ponownie i dalej to samo. |
Czy "nowy windows" oznacza przesiadkę np. z Win7 na Win8.2 lub cokolwiek innego? Jeśli tak, to może być przyczyna problemu. Napisz z czego na co się przesiadałaś.
Jeśli windows jest ten sam, co był, to kwestia "reinstalacji" rozbija się o brak wyczyszczenia systemu ze śmieci, które Corel pozostawił. Po odinstalowaniu należałoby użyć jakiegoś programu do czyszczenia śmieci i rejestru. Dopiero wtedy zainstalować ponownie.
Ostatnia kwestia to czy po reinstalacji zostały wgrane wszystkie uaktualnienia, tak windowsa jak i Corela? Jeśli nie to należałoby od tego zacząć.
Jeśli żadna z powyższych opcji nie pasuje, zawsze zostaje format komputera. Na czystym systemie zazwyczaj wszystko chodzi, ale to ostateczność.
mmarmolade - 7 Lipiec 2015, 11:53
Odpowiadam
| Cytat: | | Czy "nowy windows" oznacza przesiadkę np. z Win7 na Win8.2 lub cokolwiek innego? |
Wcześniej jak i teraz mam 8.1
| Cytat: | | Po odinstalowaniu należałoby użyć jakiegoś programu do czyszczenia śmieci i rejestru |
Po odinstalowaniu użyłam CC Cleanera i Wise Registry Cleaneara - czy to wystarczające, czy polecasz jeszcze jakiś program? W sumie przed instalacją pełnego x6 usunęłam triala x7, faktycznie mogło coś zostać.
| Cytat: | | Ostatnia kwestia to czy po reinstalacji zostały wgrane wszystkie uaktualnienia, tak windowsa jak i Corela? |
Hm, tego nie zrobiłam...dzięki, spróbuję, może coś da
restauro - 7 Lipiec 2015, 12:02
| mmarmolade napisał/a: | | sunęłam triala x7, faktycznie mogło coś zostać. |
Przed nową instalacją ,najlepiej usunąć wszystkie pliki związane z CorelDraw w AppData i Rejestrze .Wiele razy temat był na forum poruszany.
|
|