| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak trzymać obiekty poza obszarem roboczym
F-Głowy - 10 Lipiec 2015, 12:12 Temat postu: Jak trzymać obiekty poza obszarem roboczym Chciałbym trzymać pewne obiekty poza swoim obszarem roboczym. Ale nie na "stronie głównej" gdzie widac je z każdego miejsca, tylko na jednej zakłądce. Ale się tego nie da zrobić bo ze strony "1" przeskakuje mi na "Stronę główną".
Rozumiecie pytanie? Jak nie to opisze drugi raz.
bidon184 - 10 Lipiec 2015, 12:30
znaczy na pulpicie chcesz trzymać? no to PPM na pulpit i odznacz nie widoczny,a jak bys chcial na kazdej stronie miec takie obiekty to klikasz w menadzera warstw (u gory trzecui kwadracik) i zaznaczasz tylko biezace strony i warstwy
Shame - 10 Lipiec 2015, 19:28
| F-Głowy napisał/a: | | Ale nie na "stronie głównej" gdzie widac je z każdego miejsca, tylko na jednej zakłądce. |
Zablokuj edycję Pulpitu, to nie będą przeskakiwać. Zostaną na stronie, na której pracowałeś, tylko poza obszarem roboczym.
F-Głowy - 19 Lipiec 2015, 22:07
Mam trzy strony, na stronie pierwszej chce sobie zachować swoje obiekty poza obszarem roboczym. Czyli gdzieś je na bok wyciągnąć. Ale chcę by tylko były widoczne na tej jednej stronie (mimo, iż są poza obszarem roboczym). W chwili obecnej wygląda to u mnie tak, że jak z tej strony przejdę na drugą (mowa o zakładce na dole) to po przejściu na kolejną stronę nadal widzę te obiekty po bokach ze strony poprzedniej. Chciałbym aby jedna strona i obiekty na niej nie miały nic wspólnego (nie były widoczne) na stronach innych.
Chyba Shame napisał właśnie to o co mi chodzi. Tyle że tylko Twoje rozwiążanie Shame nie
Cysorz - 19 Lipiec 2015, 23:07
Nowa warstwa. Koniec.
chezare - 20 Lipiec 2015, 06:48
Ja bym jeszcze po przeniesieniu obiektów poza obszarem strony na nową warstwę, zablokował ich edycję, żeby nie straciły ochotę do wracania na warstwę główną.
F-Głowy - 20 Lipiec 2015, 21:13
Ale co "nowa warstwa"? Przecież to nie od tego jest.
Shame - 20 Lipiec 2015, 22:43
| Cytat: | Chyba Shame napisał właśnie to o co mi chodzi. Tyle że tylko Twoje rozwiążanie Shame nie
|
Co jest lub miało być po [...] nie [...] bo jest puste. Moje rozwiązanie nie działa?
F-Głowy - 24 Lipiec 2015, 22:00
Shame, włąśnie coś mi tekst zjadło.
Ale jak zablokuje NAJPIERW pulpit to działa :)
|
|