Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Pilnie proszę o pomoc!!!

stary7777 - 28 Lipiec 2015, 21:14
Temat postu: Pilnie proszę o pomoc!!!
Poszukuję czcionek z załączników.
Bardzo proszę i dziękuję za pomoc!!
;)

Shame - 28 Lipiec 2015, 22:08

Ten Przechwytywanie1 to nieśmiertelna Futura lub jej niewielka wariacja.

Przechwytywanie niestety nie znalazłem, chociaż Bellerose jest bardzo podobna klimatem (TO NIE JEST pokazany font, ale podobny).

stary7777 - 28 Lipiec 2015, 22:17

Dzięki Shame! Jeszce drugi plik i bedzie ok ;)
Poniżej kolejne dwie foty ale jedna czcionka.

Shame - 28 Lipiec 2015, 22:29

Powyżej wyedytował post w tym samy czasie jak ty pisałeś swój, więc obadaj.

A co do nowych fotek Przechwytywanie 2 i 3 to mam ambiwalentny stosunek do tego fontu. Z jednej strony powiedziałbym, ze to font typu unicase, a tych nie ma za wiele (unicase - jednakowy wielkość znaków niezależnie, czy to mała czy wielka litera) - wskazuje na to "e" i "r". Jak wspomniałem, takich fontów jest stosunkowo mało i to nie jest żaden z nich. Z drugiej strony font wygląda na "custom'owy" ale pewnie to nie to, bo tekstu jest pewno więcej niż tylko ten napis. Z trzeciej strony to "W" wydaje mi się podejrzanie znajome, jakbym je gdzieś widział. Może ktoś inny ogarnie.

stary7777 - 28 Lipiec 2015, 22:34

Dzięki. Tekstu nie ma więcej bo to fragmenty logo. Bardzo podoba mi się ta czcionka, ale mam podejrzenie, że została zrobiona pod zamóienie. Jest taka możliwość?
bidon184 - 29 Lipiec 2015, 09:13

napis real est jest robiony fontem Chalet Paris 1970
stary7777 - 29 Lipiec 2015, 09:40

Dzięki za pomoc!
Bidon wiesz może gdzie mogę ją ściągnąć za free??

bidon184 - 29 Lipiec 2015, 10:07

no wiem,darmowke masz tutaj (byl tu sobie link :-) )

a jesli chodzi o napis rackowia to jak dlamnie to jest przerobiony Linear EF Regular pisany raz z malej raz z duzej ,W jest zrobione z U takie tam drobne przerobki

stary7777 - 29 Lipiec 2015, 10:59

Hej! Dodałem punkt ;) dzięki
nie moge "tam" znaleźć Linear EF Regular
Pozdr