Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Potrzebuje pomocy w wykonaniu rysunku

asia123 - 8 Wrzesień 2015, 19:12
Temat postu: Potrzebuje pomocy w wykonaniu rysunku
Witam,
Potrzebuje pomocy w wykonaniu wersji corelowskiej (lub innej) zdjęcia z załącznika. Chce go umieścić na tablicy granitowej na cmentarzu a liternik nie posiada takiej grafiki. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

restauro - 8 Wrzesień 2015, 19:21

Google
Kerosene lamp.vector

asia123 - 8 Wrzesień 2015, 19:37

W taki sposób już szukałam, chodzi o to, że te grafiki przy powiększeniu są bardzo nie wyraźne, a do tego większość tych lamp nie jest wycieniowana:(
restauro - 8 Wrzesień 2015, 19:59

Wektorowe można powiększać dowolnie .Nie napisałaś jaką techniką zostanie wykonane.
bidon184 - 9 Wrzesień 2015, 07:17

o kuzwa :-) mam taka lampe w domciu,ale zeby ja zrobic w wektorach :shock: ,hym, za stowke ja zrobie :-)
Trurl - 9 Wrzesień 2015, 07:49

Jeśli tablica jest granitowa, to można w niej taką lampę wytrawić razem z cieniowaniem, a do tego wystarczy zdjęcie. Widziałem tak trawione portrety. Popytaj kamieniarza.
restauro - 9 Wrzesień 2015, 08:23

Trurl napisał/a:
Popytaj kamieniarza

Asia ma swoją wizję ,ale nie wiemy czy to będzie piaskowane ,wytrawiane ,odkuwane, frezowane a może laser czy woda?
Najlepiej gdyby odezwał się potencjalny wykonawca .

bidon184 - 9 Wrzesień 2015, 10:02

ufff jesli to ma byc na laserze to wycofuje sie ze stowki :-)
restauro - 9 Wrzesień 2015, 10:35

bidon184 napisał/a:
jesli to ma byc na laserze

To ma być na płycie granitowej .

chezare - 9 Wrzesień 2015, 12:24

No i co Bidonik :-)
Ten pociąg to na Tłuszcz? Nie, na prąd.
Jeśli to jest jakiś przyzwoity zakład, to zrobi to z takiego obrazka jak w załączniku, ale to może być taki, co musi mieć wektory i najlepiej w ósmym Corelu?
Jeśli wektory to trzeba użyć albo jakiegoś magica, albo narysować i wtedy ty Bidonik rysujesz dół a ja górę. :-)

restauro - 9 Wrzesień 2015, 12:56

Boję się, że koleżanka nie ma Corela i nie będzie mogła zobaczyć rezultatów pracy Czarka .
chezare - 9 Wrzesień 2015, 13:57

Póki co, to ja nic nie zrobiłem. Wyciąłem tylko lampę z tła. :-)

Swoją drogą, to mnie się ten pomysł wydaje trochę ekscentryczny, chyba że to lokal Łukasiewicza?

restauro - 9 Wrzesień 2015, 14:33

chezare napisał/a:
Wyciąłem tylko lampę z tła

Ja to wiem , mam coreldraw. :mrgreen: Co dalej ? Zobaczymy czy Bidonik nie wystraszył dziewczyny i czy się odezwie .

chezare - 9 Wrzesień 2015, 14:41

Obawiam się, że nawet jak się odezwie, to nic więcej się nie dowiemy.
ja to widzę tak. Wymyśliła tę lampę, oryginalny pomysł :-) , poszła do kamieniarza, a on kazał jej przynieść obrazek w cdr, w domyśle wektorowy.
Dobrze że nie napisała że ma być na marmurze bo by ją Bidonik z torbami puścił. :-)

restauro - 9 Wrzesień 2015, 15:06

chezare napisał/a:
poszła do kamieniarza, a on kazał jej przynieść obrazek w cdr

Myślę ,że podpowiedział forum ,może nawet dał linka?