| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Gdzie się ustawia odstęp w tekście akapitowym?
F-Głowy - 26 Wrzesień 2015, 21:48 Temat postu: Gdzie się ustawia odstęp w tekście akapitowym? Koledzy, gdzie się ustawia odstęp w tekście akapitowym?
Odstęp między każdą linijką tekstu. Ale nie w tekście zwykłym (ozdobnym) tylko tekście AKAPITOWYM.
Nie widzę tam żadnej opcji.
A w pliku pomocy - ZERO wyników, właśnie sprawdzałem.
Cysorz - 26 Wrzesień 2015, 23:27
Menu "Tekst -> Formatowanie akapitu" ("Text -> Paragraph Formatting").
ihuarraquax - 26 Wrzesień 2015, 23:29
Po zaznaczeniu elementu dajesz Ctrl+T (albo z menu Text / Format Text), potem z okienka dialogowego wybierasz zakładkę Paragraph i kombinujesz wartościami Before paragraph, After Paragraph i Line (ta ostatnia to odstępy między liniami wewnątrz akapitu).
F-Głowy - 28 Wrzesień 2015, 19:43
| Malutki napisał/a: | | Menu "Tekst -> Formatowanie akapitu" ("Text -> Paragraph Formatting"). |
A gdzie taką pozycję widzisz na moim screenie?
F-Głowy - 28 Wrzesień 2015, 19:49
| ihuarraquax napisał/a: | | Po zaznaczeniu elementu dajesz Ctrl+T (albo z menu Text / Format Text), potem z okienka dialogowego wybierasz zakładkę Paragraph i kombinujesz wartościami Before paragraph, After Paragraph i Line (ta ostatnia to odstępy między liniami wewnątrz akapitu). |
Racja, tam jest, dzięuję
Cysorz - 28 Wrzesień 2015, 23:31
| F-Głowy napisał/a: | | A w pliku pomocy - ZERO wyników, właśnie sprawdzałem. | Co Ty za wersji używasz, że nie ma w pomocy hasła "paragraf" albo "formatowanie tekstu"?
Shame - 29 Wrzesień 2015, 00:13
Może F ma jeszcze stare przyzwyczajenia i nie instalował Helpa bo miejsca na dysku szkoda?
F-Głowy - 29 Wrzesień 2015, 22:24
| Malutki napisał/a: | | F-Głowy napisał/a: | | A w pliku pomocy - ZERO wyników, właśnie sprawdzałem. | Co Ty za wersji używasz, że nie ma w pomocy hasła "paragraf" albo "formatowanie tekstu"? | Wpisywałem "odstęp".
|
|