Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - krzywe z jpg

buzek - 4 Październik 2015, 21:42
Temat postu: krzywe z jpg
witam, proszę o pomoc w przerobieniu jpg na krzywe. próbuję zrobić to sam ale logo i napis za każdym razem się rozmywa, szczegóły zlewają się :-/
z góry dzięki za pomoc

Shame - 4 Październik 2015, 22:20

Rany koguta! Ależ niefortunna nazwa... Wiem, co autor miał na myśli, ale to fonetycznie brzmi tak samo jak "rasizm" po angielsku. I do tego logo czarno-białe :-P
buzek - 4 Październik 2015, 22:40

rozkmina na temat znaczenia i fonetyki nazwy myślę że jest tu zbędna :)
bidon184 - 4 Październik 2015, 23:09

powiem szczeze ze po twoim zganieniu Shame ktory jrest Bogu ducha winny :-) odechcialo mi sie robic :-) chyba czas samemu zrobić :lol:
chezare - 5 Październik 2015, 00:20

Ja już niestety zrobiłem.
Kolega początkujący na forum, to jeszcze nie zorientowany, mam nadzieję że w przyszłości powstrzyma się od takich uwag i zacznie pisać po polsku?
Co to jest rozkmina?

RACEISM

restauro - 5 Październik 2015, 07:24

JUŻ wiem .
http://www.miejski.pl/slowo-Rozkmina

chezare - 5 Październik 2015, 09:10

Dziękuję Restauro za znalezienie wyjaśnienia :-)
Wygląda na to, że kolega slangiem pisze, ale nie za bardzo wie co?

restauro - 5 Październik 2015, 09:14

chezare napisał/a:
znalezienie wyjaśnienia

Sam byłem ciekaw . Teraz mamy tłumacza online .

buzek - 5 Październik 2015, 10:20

Dzięki Panowie za pomoc. Do wypowiedzi nie będę się ustosunkowywał, liczyłem na szybką reakcję i o to chodzi. Temat do śmietnika ;-)
buzek - 11 Październik 2015, 19:04

Panowie, jeszcze jedna prośba. Potrzebuję to logo w wektorach, sam zrobiłem ale nie podobają mi się nierówne kształty no i brak napisu..
restauro - 11 Październik 2015, 20:27

Moze tak ?
buzek - 11 Październik 2015, 20:33

dokładnie o to chodzi tylko potrzebuję png bez tła
Shame - 11 Październik 2015, 20:57

buzek napisał/a:
sam zrobiłem

Mówiąc to masz na myśli, że samodzielnie kliknąłeś automatyczne trasowanie obrazka? :-P

A tak po prawdzie, to TUTAJ jest CDR v13 samej korony (to co powyżej). Nie chciało mi się robić napisów, może ktoś inny ;-)

EDIT----------------

Nie zauważyłem, że restauro odpowiedział :-P

A tak poza tym, to z tego co zapodał bez prblemu zrobisz PNG. Zaimportuj tego PDF do Corela a następnie zaznacz wszystko i wybierz Eksportuj > Do Sieci (czy coś takiego) i wybierz PNG - dalej pojawią się opcje zapisu i tam zaznaczasz, że z przezroczystością.

buzek - 11 Październik 2015, 21:35

zrobione, dzięki ;-)
restauro - 12 Październik 2015, 07:28

Shame napisał/a:
Nie zauważyłem, że restauro odpowiedział

Ja tylko trasowałem.

Shame - 12 Październik 2015, 17:21

restauro napisał/a:
Ja tylko trasowałem.

A widzisz - patrząc na efekt buzeka (więcej niż kiepski) nie byłem pewien, czy się w ogóle da (mały obrazek) i dlatego zrobiłem od zera. Ale potem ściągnąłem to co zrobiłeś, restauro, i wyglądało przyzwoicie.

restauro - 12 Październik 2015, 19:43

Shame napisał/a:
wyglądało przyzwoicie.

Dolny napis do poprawki , niepotrzebnie wzorowałem się światłem z małego obrazka ,ale śpieszyłem się na mecz więc odpuściłem .Później popracowałem nad tym i zauważyłem, że wzorowałem się na odbiciach i przekłamaniach .Ale skoro kolega już przyklepał?