| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Nie mogę odtworzyć koloru z księgi znaku
F-Głowy - 8 Październik 2015, 15:08 Temat postu: Nie mogę odtworzyć koloru z księgi znaku Dostałem księgę znaku z kolorami do odtworzenia.
No i nie mogę wpisać tego kodu kolorów.
Dlaczego na Boga nie mogę wpisać w to pole kodu kolorów?
Wpisuję kolor, przeskakuje mi zaznaczenie na wpisany kolor, klikam okej a on się nie zastosowuje. O co W OGÓLE tutaj chodzi?
Jedyne co mogę zrobić to przepisać lub wkleić kod w to pole. Po wpisaniu nic się nie dzieje, nawet jak wcisnę ENTER. Dopiero jak "odkliknę" w innym miejscu to kolor się zaznacza. Zaznacza się w rozumieniu takim że widać, iż znaczek kwadracika wskoczył w miejsce gdzie jest kolor. Ale nawet mimo tego jak kliknę ENTER czy w inne pole na swoim programie to finalnie nie dostaje tego koloru.
Wiecie co muszę zrobić?
Kliknąć kurde NIEOPODAL wskazanego miejsca i wybrać kolor podobny do tego co mam.
Co to za jaja się dzieją w ogóle?
Shame - 8 Październik 2015, 16:28
F, nie tragizuj. Twoje posty są tak pełne dramatyzmu, że aż mi tętno rośnie, jak na dobrym kryminale.
Nie bardzo jednak czaję, w czym problem?
Udało mi się bez problemu. Jak wpisujesz cokolwiek gdziekolwiek w Corelu, to żeby zatwierdzić możesz zamiast ENTER (bo wtedy zazwyczaj zamyka się okno) wcisnąć TAB - działa równie dobrze, a nie zamyka okienek.
Ciekawe jednak, że przy pokazanym na screenie kolorze masz zupełnie inny RGB. Nie masz czasem wgranego w monitor jakiegoś dziwnego (np. własnego) profilu kolorów?
F-Głowy - 8 Październik 2015, 16:37
No są pełne dramatyzmu bo jak coś wskazuje na ewidentny błąd programu i nie moją winę to co mam zrobić jak się nie unosić?
Dziękuję za odpowiedź.
Ale wiesz co zrobiłem? Odinstalowałem wraz z ustawieniami. Zainstalowałem ponownie oraz ZAKTUALIZOWAŁEM program o ostatnią jakąś aktualizację. Krótko mówiąc, wszystko wróciło do normy. I to co dostawałem było ewidentnie jakimś błędem programu.
| Cytat: | | Ciekawe jednak, że przy pokazanym na screenie kolorze masz zupełnie inny RGB. Nie masz czasem wgranego w monitor jakiegoś dziwnego (np. własnego) profilu kolorów? |
A no mam inny, poneiważ był to błąd programu i tyle
Niemniej jednak dziękuję za pomoc.
Artur Miernik - 9 Październik 2015, 10:01
Przecież pięć lat temu telewizory ustaliły, że od tej pory wszystkiemu będzie winien słynny błąd pilota.
|
|