| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - I znów o kolorach - proszę POMÓŻCIE :)
Monia11 - 2 Listopad 2015, 12:58 Temat postu: I znów o kolorach - proszę POMÓŻCIE :) Witam,
Nie znam corela za bardzo. Uczę się go drogą prób i błędów. Nie potrzebuję robić w nim nic specjalnie skomplikowanego ( pozornie). Otwieram działalność i tworzę sobie logo marki ( muszę zrobić sama bo tak chcę i nie mam kasy na grafika :D). Logo już jest, jestem zadowolona, chcę wrzucic na stronkę FB i niestety przy eksporcie do jpg kolory się zmieniają.
Czytałam o zarządzaniu kolorami temat: http://corel.wodip.opole....pic.php?t=4686, dużo się z niego dowiedziałam ale mój problem nadal jest nierozwiązany. Co robić?
Jak przy eksporcie zaznaczam RGB to kolory są zbliżone ale trochę takie bardziej szare przygaszone. Jak zaznaczam CMYK to są żarówiaste. Co powinnam podziałać w tym zarządzaniu? Pracuje na wersji X7
W zarządzaniu kolorami w ustawieniach domyślnych próbowałam wybierać opcję " Symulacja zarządzania kolorami wyłączona " ale kolory też były zmienione.
Czy powinnam coś pozmieniać w tych domyslnych ustawieniach czy w ustawieniach dokumentu? Mam straszny mętlik w głowie. Proszę pomóżcie. Potem czekają mnie jeszcze metki i ulotki.... ale póki co jpg na stronę potrzebuję!
Liczę na Was :)
Pozdrawiam
restauro - 2 Listopad 2015, 13:48
Zrób i dołącz zrzut ekranowy ustawień podczas eksportu do jpeg .
tegraf - 2 Listopad 2015, 13:54
Najprościej:
w CorelDraw: F4 > F9 > PrtScn.
Start PhotoPaint > Ctrl+Shift+N.
Monia11 - 2 Listopad 2015, 14:22
Ok Odwołuje.
Przestudiowałam jeszcze inne podpowiedzi i się udało :)
Zobaczymy co będzie później z przygotowaniem do druku hahaha
|
|