Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Moje prace - POLAK WĘGIER

DoluDesign - 16 Listopad 2015, 18:52
Temat postu: POLAK WĘGIER
Postacie przerysowane z własnej sesji zdjęciowej
Orzełek przerysowany z Godła z roku 1918
Szabla i flaga znalezione na necie i tez przerysowane ze zdjęć

projekt nadal w trakcie, będzie jeszcze dorysowane trochę elementów

Cysorz - 16 Listopad 2015, 20:37

Nie obraź się DoluDesign ale nie pasuje to do siebie* - to tak jakby do smokingu założyć gumofilce ;-) . Albo do "Krzyku" Muncha dołożyć techniczny rysunek snopowiązałki...

* - I nie dlatego, że to "kibole" - bo zdaję sobie sprawę, że jak przyjdzie za Polskę walczyć - to nie ci, którzy za rączkę chodzili pod tęczą na Placu Zbawiciela, ale właśnie oni będą.

DoluDesign - 16 Listopad 2015, 20:43

Nie rozchodzi się tu o spasowanie, tylko czy te wektorki jako-tako wyszły;)
wiem jakie braki mam, ale powoli do przodu.

ps: wstępne zamysły projektu

ps2: wiem, że rysuję Kibicowsko i Patriotycznie, ale nie zwracajmy na to uwagi ;)

Shame - 16 Listopad 2015, 23:15

Ten Husar bardzo wporzo. Podoba mnie się :-) Jedno co, to mu szabelkę nieco wygło - pewno tak było na focie i wiem, że to perspektywa, ale w wektorach wyszło niezbyt. Jak kąt patrzenia nie pasuje, to zmienić układ dłoni, żeby szabelka była bokiem, wtedy łatwiej ;-)
Artur Miernik - 17 Listopad 2015, 00:00

Szabla i dres z kapturem?
DoluDesign - 17 Listopad 2015, 11:01

Shame napisał/a:
Ten Husar bardzo wporzo. Podoba mnie się :-) Jedno co, to mu szabelkę nieco wygło - pewno tak było na focie i wiem, że to perspektywa, ale w wektorach wyszło niezbyt. Jak kąt patrzenia nie pasuje, to zmienić układ dłoni, żeby szabelka była bokiem, wtedy łatwiej ;-)

Husar nie mój, znaleziony na necie, wstawiony podglądowo

DoluDesign - 17 Listopad 2015, 11:02

Artur Miernik napisał/a:
Szabla i dres z kapturem?

później wymienię na sztachetę ;)

DoluDesign - 19 Listopad 2015, 23:36

Cysorz - 20 Listopad 2015, 17:56

Ktoś tu kogoś pod bronią do aresztu (?) wiedzie :-D .
DoluDesign - 20 Listopad 2015, 18:10

widzę, że jednak forum woli rozmawiać o tematach nie dotyczących grafiki ..... ;)
Shame - 20 Listopad 2015, 21:01

Ta husaria znów nie Twoja, Dolu? Bo na tym projekcie wygląda najlepiej. Postacie kiboli są dobrze wykonane. Największe zastrzeżenie mam do typografii i tej buźki (Anonymus?) - nie pasuje i psuje kompozycję. Bardziej pasowałby tam font typu grunge, jakiś ciężki, ale nie taki retro, jakim napisałeś rok.
fabiano - 20 Listopad 2015, 22:51

Yo ! Bardzo fajna praca ,jeżeli mogę coś podpowiedzieć co bym zmienił .

1) Walnij to wszystko na czarno na jednej warstwie a takie elementy jak godło czy flaga na czerwono ( biały kolor to będzie koszulka )
2) wybierz męską koszulkę do tej tematyki ..:P
3) Twój baner troszkę walczy z grafiką , zrobiłbym dyskretny i elegancki (w niezmienionej formie) gdzieś na dole
4) Nie łącz czerwonego z zielonym i żółtym bo to barwy wigilijne

aa i ostatnia uwaga.... Nigdy w życiu nie korzystaj z vectorów z sieci . To odróżnia profesjonalistów od laików,lepiej narysować coś samemu lub ewentualnie bazować . Satysfakcja i niepowtarzalność gwarantowane :P

Praca super ,dużo się dzieje ,dynamika polskich walecznych mogłaby byc mocniejsza w biegu lub w jakiejś pozycji .. 5!

DoluDesign - 21 Listopad 2015, 11:49

Shame napisał/a:
Ta husaria znów nie Twoja, Dolu? Bo na tym projekcie wygląda najlepiej. Postacie kiboli są dobrze wykonane. Największe zastrzeżenie mam do typografii i tej buźki (Anonymus?) - nie pasuje i psuje kompozycję. Bardziej pasowałby tam font typu grunge, jakiś ciężki, ale nie taki retro, jakim napisałeś rok.

Husaria była przerysowana z tego szkicu

a buźka zasłania ;)

DoluDesign - 21 Listopad 2015, 11:56

fabiano napisał/a:
Yo ! Bardzo fajna praca ,jeżeli mogę coś podpowiedzieć co bym zmienił .

1) Walnij to wszystko na czarno na jednej warstwie a takie elementy jak godło czy flaga na czerwono ( biały kolor to będzie koszulka )
2) wybierz męską koszulkę do tej tematyki ..:P
3) Twój baner troszkę walczy z grafiką , zrobiłbym dyskretny i elegancki (w niezmienionej formie) gdzieś na dole
4) Nie łącz czerwonego z zielonym i żółtym bo to barwy wigilijne

aa i ostatnia uwaga.... Nigdy w życiu nie korzystaj z vectorów z sieci . To odróżnia profesjonalistów od laików,lepiej narysować coś samemu lub ewentualnie bazować . Satysfakcja i niepowtarzalność gwarantowane :P

Praca super ,dużo się dzieje ,dynamika polskich walecznych mogłaby byc mocniejsza w biegu lub w jakiejś pozycji .. 5!

1) Cały czas rysuję i składam na różne sposoby te grafiki
2) To jest męska ;) na damskiej odstają piersiątka :D
3) To jest wersja fejsbuczkowa, która ma ograniczać rozmiar i plombować w miarę dużą część grafiki, nie wiedzieć czemu, bardzo lubiane i często podpier****** są te moje wypociny
4) co do kolorystyki, na razie jest wrzucona podstawowa w CMYK, będzie tu jeszcze sporo ograniczeń na sam koniec bo muszę zamknąć się w 8-miu kolorach, a sam żółty zapewne zamieni się w szary

na tej grafice wszystko poza herbem Węgier rysowałem sam, postacie są z prywatnej sesji foto robionej pode mnie, orzełek prze szkicowany i zrobiony od nowa, husaria ze szkicu wyżej

Shame - 21 Listopad 2015, 12:39

DoluDesign napisał/a:
Husaria była przerysowana z tego szkicu

W takim razie szacun. Sam chciałbym białą koszulkę z czarnymi husarami (takimi jak na tym projekcie) i jakieś dobre hasło. Ale może bardziej patriotyczne, niż nacjonalistyczne ;-)

W ogóle, te militarne historie na Twoich pracach często - nie bójmy się tego powiedzieć - wyglądają o wiele lepiej, niż pozostała, umownie nazywana "kibicowską" część projektów.

DoluDesign napisał/a:
a buźka zasłania ;)

Jak dla mnie może być i to ;-) Nie chciałbym tutaj rozpoczynać jakiejkolwiek dyskusji na te tematy, ale moje podejście jest identyczne z tym, jakie ma pani Julii Gillard, byłej premier Australii ;-)

Artur Miernik - 21 Listopad 2015, 17:40

Tak, co do skrzydeł braci pancernej, to najlepiej rysować je jako przytroczone za jeźdźcem, do siodła. Przyczepione do pleców, to była późna rzadkość.
DoluDesign - 22 Listopad 2015, 01:10

Artur Miernik napisał/a:
Tak, co do skrzydeł braci pancernej, to najlepiej rysować je jako przytroczone za jeźdźcem, do siodła. Przyczepione do pleców, to była późna rzadkość.

Walczyliśmy bez skrzydeł, Kopiami i Walecznością jaką mamy zmiataliśmy każdego, skrzydła były jak ktoś prosił o łaskę, robiliśmy co chcieliśmy ...

restauro - 22 Listopad 2015, 21:09

Pomocny link
http://mnk.pl/zbiory/mist...ch-jana-matejki
http://biketrendy.pl/rowerowa-husaria/