|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - JPG na wektor/krzywe - PROSZĘ O POMOC.. :( siedzę cały dzień
meglie - 30 Listopad 2015, 20:59 Temat postu: JPG na wektor/krzywe - PROSZĘ O POMOC.. :( siedzę cały dzień Bardo prosiłabym kogoś kto ma troszkę pojęcia o pomoc przerobienia prostego projektu na krzywe. czcionka jest zrobiona zostały 2 jpg z którymi mam mega problem. Bardzo proszę o zrobienie tego (chodzi o napis "sigma" i "apo":(( Będę mega wdzięczna.
restauro - 30 Listopad 2015, 21:18
krzywe
meglie - 30 Listopad 2015, 22:27
restauro napisał/a: | krzywe |
super, jestem podważeniem... powiedz mi jeszcze jak to zrobiłeś.. to może się czegoś nauczę...
WIELKIE DZIĘKI :) uratowałeś mnie
chezare - 1 Grudzień 2015, 01:58
Restauro z pewnością z lenistwa użył najprostszych narzędzi jakich można było użyć.
restauro - 1 Grudzień 2015, 09:00
Są trzy możliwości .
1 Najbardziej pracochłonna ,narysować jak to zrobił Czarek.
2 Jeśli bitmapa jest dobrej jakości , użyć opcji trasowanie.
3 Poszukać w Google w formacie: ai,eps, cdr,svg lub pdf .
Przydatny link
http://corel.wodip.opole.pl/
chezare - 1 Grudzień 2015, 10:22
Jako 4 punkt dodałbym odwiedzenie witryny firmy, dosyć często w takich miejscach są jakieś dokumenty w pdf, często w wektorowych wersjach, nie raz w takich miejscach znajdywałem logo.
meglie - 8 Grudzień 2015, 11:49
Jeszcze została linia powinna być po obrysie (wektor), a nie pogrubiona. Jak to zrobić???
restauro - 8 Grudzień 2015, 12:23
Opcja
ROZMIESZCZANIE -Przekształć kontur w obrys .
Następnie Zrób nowy Kontur obrysu ,wybierz Włosowy i ponownie - Przekształć kontur w obrys .
Będziesz mogła rozdzielić kontur od obrysu.
chezare - 9 Grudzień 2015, 01:01
Nie przyszło Ci do głowy narysowanie zamiast pogrubionej kreski, prostokąta?
|
|