| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - w jakim pliku wysłac klientowi projekt prezentacji
agucha1712 - 3 Grudzień 2015, 10:35 Temat postu: w jakim pliku wysłac klientowi projekt prezentacji power point ?
chezare - 3 Grudzień 2015, 11:05
To powinien być format związany z grafiką, a dodatkowo taki który nie wymaga do obejrzenia jakichś specjalnych narzędzi. PDF, albo zwykły jpg będzie jak najbardziej na miejscu.
Staraj się nie zrobić pliku który będzie miał 50 MB
Np. pdf do dystrybucji z trochę podkręconą kompresją bitmap, ewentualnie RGB zmień na CMYK jakby kolory w pdf się drastycznie różniły od tych w projekcie.
Jak nie chcesz żeby ktoś zarobił na Twoim projekcie to możesz utrudnić komuś takiemu życie zamieniając grafikę wektorową na bitmapy.
Ja tego nie robię, bo mi się nie chce, ale parę razy obejrzałem oklejone według moich projektów samochody czy jakieś tablice, choć ich nie robiłem.
agucha1712 - 3 Grudzień 2015, 11:44
dziekuje za odpowiedz :), klinet mi odpisal że chce w ppt ?
potrzebowalabym pakietu microsoft i power pointa ?
restauro - 3 Grudzień 2015, 12:37
| agucha1712 napisał/a: | | potrzebowalabym pakietu microsoft i power pointa ? |
Microsoft Office .
Sound - 3 Grudzień 2015, 14:04
używaj czcionek systemowych i nie szalej z efektami, jeśli klient ma starszą wersje offica prezentacja może się wykrzaczyć. Jeśli użyjesz jakiegoś wymyślnego fontu, a klient nie będzie go miał, zamieni mu na domyślny i np tekst będzie wychodził poza daną stronę lewą i dolną krawędź prezentacji, nachodził na grafiki, ogólnie bigos
chezare - 3 Grudzień 2015, 14:35
Nie potrzebujesz Office Microsoftu, może być darmowy OpenOffice.
Ja bym wysłał pdf. Jak będzie chciał w formacie Cad to kupisz program za 30 tys.?
|
|