Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - bład podczas eksportacji do PNG

domis - 18 Grudzień 2015, 08:28
Temat postu: bład podczas eksportacji do PNG
Witam,

mam taki problem i w zasadzie nie wiem jak go rozwiązać.
Podczas eksportacji do PNG wyskakuje mui błąd 'bład wejscia/wyjscia : brak pamieci lub naruszenie zasad współdzielenia'
Cały czas Corel śmigał gdy eksportowałam do PNG az do wczoraj. Informatycy których znam niestety nie wiedza o co chodzi. Bardzo prosze o pomoc, bo p-rzez to nie moge pracowac.

Dziekuje i pozdrawiam

bidon184 - 18 Grudzień 2015, 12:05

znaczy jakis proces jest oltwarty lub tweek blokuje poniewaz jakis proces zajal przypisana ilosc buforu,trza by najpierw odwiedzic C:\Users\robert\AppData\Local\CrashDumps i C:\Windows\Minidump i zobaczyc coz to crashuje,pliki dmp otwierasz za pomoca darmowego programu Debugging Tools for Windows
domis - 18 Grudzień 2015, 13:21

niestety tej pierwszej lokalizacji nie mam na komputerze. nnatomiast w tej drugiej nie ma ani jednego pliku.
bidon184 - 18 Grudzień 2015, 13:26

:roll: a masz w opcjach folderow odznaczone Pokaz chronione pliki systemu ?
domis - 18 Grudzień 2015, 13:37

odznaczyłam, i w tym drugim folderze dalej pusto. a tego pierwszego folderu dalej nie ma :D
bidon184 - 18 Grudzień 2015, 14:13

to nie jestem wstanie Ci pomoc ,bo jesli nie widze systemu to nie wiem oco kaman,moze powrot do ustawien fabrycznych pomoze czyli magiczne F8 przy odpalaniu corela,ale w tedy stracisz wszystkie ustawienia typu user/all users
domis - 18 Grudzień 2015, 14:35

Dzięęęęęękuje reset załatwił sprawe ;)))))))
bidon184 - 18 Grudzień 2015, 18:41

a prosze tylko to nie zalatwia sprawy :-) reset F8 zostal wymyslony do powrotu ustawien domyslnych w zwiazku z nieodpowiedzialnym dzialaniem usera w Twoim przypadku zalatwilo to sprawe tylko polowicznie,nadal nie wiemy dlaczego system odrzucil biblioteke,moim zadaniem ,takie mam przypuszczenie ze masz problem w systemie z przydzieleniem pamieci,nalezy to jak najszypciej rozwiazac bo to moze byc przyczynek do zawieszenia dysku,proponowalbym jak najszybciej przetestowac dysk i pamiec ram
domis - 19 Grudzień 2015, 12:46

No z ramem tez jest problem. Bo po eksportacji do png wlaczenia photoshopa w celu edytowania tego pliki, wyskakuje mi komunikat ze mam malo ramu. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzic.