| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - problem kolorami przy druku seryjnym
dj_maras - 18 Grudzień 2015, 21:26 Temat postu: problem kolorami przy druku seryjnym Witam, drukuje bilety numerowane.
druk z corela... ustawiam sobie na formatce bilety.... troche tekstu, 2 jpgi... cały bilet... i kilka takich na formatce.
drukuje sobie próbę... kolory OK.... ustawiam numerację.... i puszczam do druku...
te jpgi sie rozjeżdzają... z ładnego zielonego (drukowanego w próbie... robi sie strasznie ciemna zieleń...)
przerywam druk... kasuję.
usuwam numerację.... nie tykając samych biletów... druk i znów jest OK...
i znów daje numerację... i znów ciemna zieleń przy druku...
CO ROBIĆ ?!?!
Trurl - 19 Grudzień 2015, 11:36
A nie masz przypadkiem ustawionej jakiejś przezroczystości? Załącz plik, to się sprawdzi, o co chodzi.
Cysorz - 19 Grudzień 2015, 15:38
A może masz coś na warstwie głównej i kolory się duplikują?
bidon184 - 19 Grudzień 2015, 19:05
nie nie ,ja kiedys tez mialem taka drukarke,zreszta nadal ja mam tylko w piwnicy :), to sa drukarki z opcja drukowania tonowego i sterownik uznaje cyfry pozadkowe jako wzornik,wystarczy nazwac jakos ,obojetnie moze byc np dupa 1 dupa 2 i wszystko bedzie cacy :)
tegraf - 19 Grudzień 2015, 21:10
| dj_maras napisał/a: | | z ładnego zielonego (drukowanego w próbie... robi sie strasznie ciemna zieleń...) |
Bilety... A jaki prezydent jest na tym "bilecie"?
Shame - 20 Grudzień 2015, 08:53
| tegraf napisał/a: | | Bilety... A jaki prezydent jest na tym "bilecie"? |
Jak jest rozważny, to pewno od Waszyngtona do Jacksona. Jak nie, to i pewno Frankliny tam lecą
restauro - 20 Grudzień 2015, 09:35
Ja nie mam nigdy z tym problemów, mój "Mały drukarz" nigdy mnie nie zawodzi.
dj_maras - 21 Grudzień 2015, 21:39
nie mam żadnej prześroczystości...
mam kilka krzywych, numerację i jpg... i tyle...
numerację mam ustwioną "pole1" pole2"....
z resztą bilety już wydrukowane... trochę lipnie :] ale cóż...
szukam przyczyny zeby poprawić nastepnym razem ich jakoś druku...
Cysorz - 21 Grudzień 2015, 22:00
Załącz ten plik.
|
|