|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
![](images/print.gif) |
Corel PHOTO-PAINT - brak możliwości edycji
dj_maras - 8 Styczeń 2016, 19:58 Temat postu: brak możliwości edycji witam, instalowałem wczoraj corela... i PP też...
i wrzucając zdj. do corela nie mogę póżniej odetytować zdjęcia w PP... ikona"edytuj mapę bitową" mam wyłączoną... jest widoczna ale nie mogę kliknąć...
muszę osobno otwierać PP normalnie z ikony z pulpitu...
jak to naprawić ???
Shame - 8 Styczeń 2016, 21:06
Najwyraźniej nie zgrały się uchwyty programów. A sprawdziłeś, czy PP jest domyślnym programem dla CPT? Nawet jeśli jest to spróbuj z ręki kliknąć PPM na dowolnym obrazku CPT, wybrać Otwórz za pomocą... i jeszcze raz wybrać PP jako domyślny program. Chyba kiedyś u mnie zadziałało.
W najgorszym przypadku odinstaluj, wyczyść rejestr, uruchom ponownie kompa, zainstaluj ponownie.
kula69 - 8 Styczeń 2016, 22:28
ja jak tak miałem to odpaliłem PP i w dopasowaniu skojarzyłem cpt i bmp (bo było nieaktywne) - dało radę, CD widział i edytował pod PP {tak w ogóle to nieźle to denerwuje}
dj_maras - 11 Styczeń 2016, 17:29
ludzie... a gdzie to się robi ???????????????
Cysorz - 11 Styczeń 2016, 17:45
W systemie ;)
PPM na pliku, Właściwości -> Otwierany za pomocą -> Zmień.
kula69 - 12 Styczeń 2016, 15:08
dj_maras napisał/a: | ludzie... a gdzie to się robi ??????????????? |
tu
dj_maras - 12 Styczeń 2016, 20:09
łe jery...jak tam to mam dawno zahaczone.. i dalej nie dział
restauro - 12 Styczeń 2016, 20:39
dj_maras napisał/a: | o mam dawno zahaczone. |
Tak jak napisał Malutki
dj_maras - 12 Styczeń 2016, 21:42
jako domyślny jpg w windows ?????
restauro - 12 Styczeń 2016, 21:54
dj_maras napisał/a: | jpg w windows |
Wybierz w miejscu które podkreśliłem czerwoną kreską (rozwijane menu )program graficzny.Ja mam przykładowo Microsoft Office Picture Manager ,ale możesz wybrać inny który masz zainstalowany.
|
|