| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Aktywność pulpitu
cyklop - 19 Styczeń 2016, 17:41 Temat postu: Aktywność pulpitu Coś mu się stało (Karolowi x4) i nagle rzeczy, które wysuwam poza stronę nie lądują na pulpicie, tylko tkwią nadal przypisane do strony. Podobnie z importowaniem. Nie mogę znaleźć sposobu na uaktywnienie pulpitu.
I w związku z zaistniałą sytuacją proszę o pomoc
restauro - 19 Styczeń 2016, 18:17
Rozumiem ,że nie chcesz mieć nic do czynienie z F8 .Podziel się w takim razie plikiem .
cyklop - 19 Styczeń 2016, 18:32
No właśnie nie chcę :). Ale nie rozumiem po co plik? To nie plik, tylko mechanizm, który nie wiem jakim cudem włączył mi się parę dni temu. Jeśli mam np. plik wielostronicowy, to zawsze miałem tak, że wyciągając cokolwiek poza stronę - to coś automatycznie lądowało na pulpicie. A tera nie...
restauro - 19 Styczeń 2016, 18:42
Poszukaj info w Pomocy .Również poszukam.
cyklop - 19 Styczeń 2016, 18:46
nie żartuj,,, od tego zacząłem:
"pulpit
Obszar rysunku przeznaczony do eksperymentów i tworzenia obiektów do wykorzystania w przyszłości. Ten obszar znajduje się poza granicami strony rysowania. Obiekty do wykorzystania można przeciągać z obszaru pulpitu na stronę rysowania. "
To wszystko (chyba, że nie umiem szukac)
Shame - 19 Styczeń 2016, 20:14
To już było nie raz.
Rozumiem, że Pulpit nie jest zblokowany/niewidoczny?
Przesuwając obiekty będące elementem jakiejś grupy lub obiektem powiązanym z innym (np. ścieżka, metamorfozą itp.), który na stronie jest, nie są przesuwane na Pulpit.
Spróbuj również ręcznie w Menedżerze Obiektów przesunąć coś na Pulpit. Może jak zatrybi to zacznie działać?
Artur Miernik - 19 Styczeń 2016, 21:19
Dokładanie. Trzeba spróbować w menadżerze.
Poza tym Cyklop to stary korelowiec, więc podstaw nie potrzebuje.
cyklop - 20 Styczeń 2016, 14:08
Dziękuję, faktycznie staruch już jestem i pewnie dlatego czasem fiksuję.
Tym razem jednak rzecz jest sprawdzona, różne próby porobione, no i trwa już ładnych parę dni. Cały czas mówię o zwykłych obiektach, bez żadnych bajerów i rzecz jest taka, że w menedżerze mogę sobie przeciągnąć bez problemu na pulpit, ale chyba nie o to chodzi...
bidon184 - 20 Styczeń 2016, 14:20
problem moze tkwic w siatce dokumentu,na moim tube pokazalem jak przywrocic normalnoć corelka :P
cyklop - 20 Styczeń 2016, 15:32
Dzięki, nie działa :[[ F8 wisi jak topór nad mym łbem...
|
|