Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - drukowanie - porażka

derado - 3 Styczeń 2008, 12:47
Temat postu: drukowanie - porażka
Nie ma nic gorszego niż robienie komuś dobrze wbrew jego woli.. toż to normalnie gwałt na mojej duszy.. ale do rzeczy...
mam ploter, potrzebuje wydrukować wąski pasek z napisem i nagle sprawa sie rypie bo nasz "SUPERINTELIGENTNY" COREL automatycznie zmienia orientację strony zaraz po zmianie szerokości/wysokości ktoś powie co za problem ano jest taki:
zamiast strony w pionie o wymiarach 594/200 mam strone 200/594 w poziomie i ploter zużywa zamiast 20 cm rolki papieru 60 cm

- DZIĘKUJĘ CI COREL - i znów kolejne rozczarowanie.... ech szkoda

HORNET - 3 Styczeń 2008, 20:08

Mój corel pyta się w takich przypadkach czy to zrobić :!:
derado - 4 Styczeń 2008, 10:55

ja używam X3
a w której wersji sie pyta??
pozdr

makolek - 4 Styczeń 2008, 12:40

"SUPERINTELIGENTNY" COREL .. nie ma bardziej lub mniej "inteligentnych" programów, .... a jedynie mniej lub bardziej sprytni inaczej userzy ... ale cóż.. do tego trzeba zdaje się dorosnąć ....
kreart - 4 Styczeń 2008, 13:38

makolek? wyśmiewanie się z kogokolwiek bo nie widzi nawet "dla Ciebie prostego rozwiązania", świadczy tylko i wyłącznie o Tobie...

Corel przestawia automatem ponieważ zrobiłeś to w poziomie - i on dokładnie to chce zrobić.
1. Jeśli masz wątpliwości jakiekolwiek co do ustawień z automatu zmień układ strony w dokumencie i jej zawartość o 90 stopni obróć. ctrl+P i już nie będzie nic zmieniał
2. Jeśli wiesz co chcesz zrobić - wystarczy w ustawieniach na ploter zadać potrzebne wymiary i na pytanie czy ma zmienić orientację odpowiedzieć nie.