Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Jak wyciąć logo?

magicly - 15 Marzec 2016, 11:48
Temat postu: Jak wyciąć logo?
Jestem na forum od 10 min , nie zdążyłam jeszcze poszukać podobnego tematu :oops:

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak wyciąć logo znajdujące się na białym tle ( w prostokącie) by uzyskać efekt jak w załączniku?
Muszę je umieścić na czarnym tle plakatu i nie mam pomysłu jak to wyciąć/wpasować
z góry dziękuję za rzeczową pomoc :)
MK

restauro - 15 Marzec 2016, 11:57

Kilka przykładów .
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=8488
Możesz ewentualnie poszukać w sieci wersji wektorowej .Czasem się udaje .

magicly - 15 Marzec 2016, 12:14

nie chodzi mi o wycięcie samego loga tylko loga z fragmentem tła i wycieniowanie tego jak na załączonym zdjęciu pt ." wycięte logo "
restauro - 15 Marzec 2016, 12:17

To ma być wektor?
magicly - 15 Marzec 2016, 12:21

nie wiem ... potrzebuje zwykły jpg :oops:
restauro - 15 Marzec 2016, 12:52

Rysunek w png z przezroczystością.
W programie graficznym zamaluj białe tło narzędziem aerograf z odpowiednim doborem gęstości , krycia,oraz odpowiedniego śladu. Łatwiejsze jest zrobienie tego projektu na warstwach .Wówczas możesz do woli poprawiać efekt .
http://wyslijto.pl/plik/abt3qrm0cy
Musiałem zapisać na zewnętrznym serwerze.
W Corel Draw umieściłem Twoje logo na białym i czarnym tle i zapisałem do PNG z przezroczystością .

restauro - 15 Marzec 2016, 13:09

Jeśli masz CorelDraw , możesz zamalować w programie graficznym logo , nałożyć powtórnie i zapisać efekt do png .
restauro - 15 Marzec 2016, 13:19

Mam nadzieję ,że sobie już poradzisz ?
magicly - 15 Marzec 2016, 13:47

niestety za trudne, nie znam corela zbyt dobrze, nie podejmę się tego, później po wydrukowaniu wyjdą jaja a ja zapadnę się pod ziemię, zleciłam komuś kto się tym zajmuje na co dzień, zobaczymy co zrobi ;)
zwykłe wycinanie znam ale tego nie zrobię :roll:
dziękuję za pomoc :)

restauro - 15 Marzec 2016, 14:02

Może za szybko się poddałaś ? Jeśli lepiej czujesz się w programach z możliwością pracy na warstwach ,tam taki efekt można uzyskać prościej . Oczywiście przy pewnej znajomości programu.
bidon184 - 15 Marzec 2016, 14:13

no dobra zrobilem to w wektorze,ale poprobuj zrobic to sama,zawsze czegos sie nauczysz
magicly - 15 Marzec 2016, 14:53

bidon184 dziękuję za pomoc :poklon