| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Eksportowanie do . png z wygładzeniem
blo - 8 Kwiecień 2016, 11:37 Temat postu: Eksportowanie do . png z wygładzeniem Witam forumowiczów.
Konwertując obiekt z Corela X7 do pliku .png używam opcji "z wygładzeniem" aby dodać antyaliasing na krawędzie obiektu oraz usuwam tło opcją "przezroczystość".
Czy ktoś może mi napisać jak usunąć lub w ogóle nie dodawać antyaliasingu na jednej, całkowicie prostej krawędzi obiektu?
restauro - 8 Kwiecień 2016, 13:49
Eksportuj dwa razy .Pierwszy raz bez prostej .Wklej zapisany plik do CorelDraw dodaj prostą i powtórnie eksportując usuń opcję wygładzania.
bidon184 - 8 Kwiecień 2016, 20:39
a ja nie rozumiem antyaliasing to raczej wyswietlanie obiektu jako pikselmapy z pominieciem krawedzi nazwijmy to w uproszczeni polpikselowych(aczkolwiek to bez sensu ) a wygladzanie to rzeczywista konwersja polegajaca na splaszczeniu nazwijmy to koncowek pikseli (aczkolwiek to tez brzmi bez sensu) dlatego tez nie kumam tego tematu raczej prawde mowiac zapytania
restauro - 8 Kwiecień 2016, 20:50
Widocznie jedna prosta ma być bez rozmywania krawędzi .W jakim celu ? tego nie wiem ,można to zrobić ,wiec zrobiłem.
|
|