Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Zmiana psd na wektory, pomocy, nie chcą mi przyjąć do druku

dagne - 10 Maj 2016, 17:04
Temat postu: Zmiana psd na wektory, pomocy, nie chcą mi przyjąć do druku
Ludziska, potrzebuję to logo w grafice wektorowej, robiłam w ps na dobrych ustawieniach do drukowania, ale drukarnia chce wektory. Pomocy, nie znam się aż tak dobrze na corelu, aby zrobić takie zawijasy. załączam jpg i psd.
restauro - 10 Maj 2016, 17:07

http://stencilgram.com/
Możesz zrobić sama ,zapisać jako SVG i otworzyć w CorelDraw .
Większym problemem jest napis.Wiesz jaka to czcionka ?

dagne - 10 Maj 2016, 17:25

tak, robiłam to w photoshopie i mam tam zapisaną nazwę czcionki. Podpowiesz co i jak w corelu?
Chcą jeszcze to w pdf, ale jak wrzucam podrecznikowo psd w pdf to traci jakość. Poratuj! nie chce mi się załączyć psd więc wysyłam jpg

bidon184 - 10 Maj 2016, 17:33

ten font to Some Weatz tu masz ten obrazek i fonta w wektorach (ten pierwszy)
dagne - 10 Maj 2016, 17:54

Dzięki Ci dobry człowieku, niech Ci się to w chwale i pieniądzach wynagrodzi. Byłabym w szarej d. gdyby nie Ty!
restauro - 10 Maj 2016, 19:25

dagne napisał/a:
Chcą jeszcze to w pdf, ale jak wrzucam podrecznikowo psd w pdf to traci jakość

Musisz zapisać w CorelDraw wektorowy projekt - Publikuj jako PDF .

dagne - 10 Maj 2016, 21:07

Możesz mi wyjaśnić jak krok po kroku, łopatologicznie? :P Znam się tylko na photoshopie, mało co grzebałam w Corelu. Jak tył tej wizytówki zapisać w formie pdf, aby nie traciłą jakości- czyli wcześniej przerabiając ją na wektorową?
Sponsi - 10 Maj 2016, 21:36

Narysować od nowa : )
chezare - 10 Maj 2016, 21:40

Może to Ci trochę pomoże? :-)

Kurwicy chyba za przeproszeniem zaraz dostanę, jak mam ludziom pomóc, jak limit załączników mam taki jak w sznurku od pendriva?

tegraf - 11 Maj 2016, 07:26

Chezare, wzorcowa robota. Poza jednym - fotografia jest ciążowa, a nie ciążąwa. No, ale skąd masz to wiedzieć. Choć po prawdzie, dla mnie fotografia ciążowa = USG. Bez sensu to określenie.
chezare - 11 Maj 2016, 08:28

Tegraf, jeśli chodzi o fotografię ciążąwą, to ja jestem ekspertem, w ciążowej trochę gorzej.
Nie wiem jak ja to zrobiłem, przecież to się nawet przeczytać nie da. :-)
Dzięki, za znalezienie błędu, wstyd jak stodoła.
Wymieniłem plik.

dagne - 11 Maj 2016, 12:16

chezare napisał/a:
Może to Ci trochę pomoże? :-)

Kurwicy chyba za przeproszeniem zaraz dostanę, jak mam ludziom pomóc, jak limit załączników mam taki jak w sznurku od pendriva?

Dzięki za rady, ale to nie moja firma, koleżanka poprosiłą mnie o zrobienie wizytówki i cały plan jest jej, moje tylko wykonanie, czcionka mi także się nie podoba, powinna być bardziej prosta, ale jak się ktoś uprze to nie ma bata.

restauro - 11 Maj 2016, 12:39

Czarek
Przenieś może temat wizytówki do FAQ i zablokuj komentarze .Co najmniej raz w miesiącu temat poruszany jest od nowa ,masz już niezły dorobek ,także w tej dziedzinie ,można wiec to wykorzystać i zebrać w jednym miejscu.

Shame - 11 Maj 2016, 16:47

tegraf napisał/a:
fotografia ciążowa = USG

tegraf, chodzi chyba raczej o sesje dla kobiet w ciąży... Może jest jakiś specjalny motyw takich sesji albo coś...

A jeśli chodzi o sam projekt, to ten aparat jest z foto-stock'u ;-) i mi jakoś kojarzy się z kobiecą piersią, ale może po prostu jestem zboczeńcem? :mrgreen:

Cysorz - 11 Maj 2016, 18:07

chezare napisał/a:
/.../ Kurwicy chyba za przeproszeniem zaraz dostanę /.../

Załóż sobie jakąś bezpłatną stronę (choćby ::tutaj::) i stamtąd linkuj pliki. Ja tak robię i wszystkie załączniki, nawet te sprzed wielu, wielu lat nadal działają ;).

tegraf - 11 Maj 2016, 19:20

Shame napisał/a:
chodzi chyba raczej o sesje dla kobiet w ciąży...

Myślisz? Ale - że tak powiem - z finałem?

Shame - 11 Maj 2016, 21:04

tegraf napisał/a:
Myślisz? Ale - że tak powiem - z finałem?

Kto wie? Taka wspólna fotka z położną i lekarzem po łokcie w... we krwi? Chyba ciężko byłoby utrzymać fason i uśmiech :mrgreen:

chezare - 11 Maj 2016, 21:23

Ludzie, nie przy kolacji.