Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Przerobienie loga na grafikę wektorową

on1991 - 25 Maj 2016, 08:33
Temat postu: Przerobienie loga na grafikę wektorową
Jeżeli ktoś mógłby mi przerobić logo na grafikę wektorową, to byłbym bardzo wdzięczny. Ewentualnie proszę o podpowiedź jak to zrobić samemu (jakiś tutorial itp.).
chezare - 25 Maj 2016, 12:10

Po pierwsze, jak chcesz żeby ktoś Ci pomógł, to robisz wszystko żeby komuś takiemu zadanie maksymalnie ułatwić. W tym przypadku chodzi o jakość fotografii. Google znalazło sporo obrazków lepszej jakości od tego co tu zamieściłeś. Niestety na wszystkich jest taka sama haftowana plakietka. Można próbować coś kombinować na podstawie takiego materiału, ale to co powstanie będzie dalekie od oryginału. Powinieneś udać się do źródła i znaleźć coś lepszego, przecież muszą mieć na przykład jakieś drukowane materiały. Jeśli coś dla nich robisz, to nie powinni stwarzać problemów.
Instrukcja na taką okoliczność jest taka, że trzeba obrazek obrysować krzywymi, ale dopóki nie ma czego obrysowywać, to nie ma sensu tłumaczyć jak to zrobić.
Tu jest lepszy obrazek, może ktoś spróbuje, choć szczerze w to wątpię.

Shame - 25 Maj 2016, 17:27

Zakładam, że ten ptak to orzełek? Bo jeśli tak, to bardziej przypomina gołębia dotkniętego stwardnieniem rozsianym. Nie robiłem wielu haftów w swoim życiu, ale te co robiłem wyglądały o wiele lepiej na gotowo, niż to o czym jest mowa. Faktycznie wyskakuje jedynie to co pokazał on1991 i chezare, więc ciężko się odnieść. Kto wie, może to jedyne istniejące wersje? Jeśli tak, to można by zrobić to pewnie lepiej (poszukać innej hafciarni?). Ale może wypowie się ktoś kto ma większe doświadczenie w realizacjach tego typu aplikacji ;-)
chezare - 25 Maj 2016, 17:55

Shame, trzeba zrobić wektorową wersję znaku, nie koniecznie na potrzeby haftu?
Gdyby było z czego, to parę minut i po robocie, ale materiały są, jakie są.
Co do haftu, to masz oczywiście rację, marnie to wygląda.

zyzio - 29 Maj 2016, 20:44

Jest jeszcze takie coś:

bidon184 - 3 Czerwiec 2016, 10:35

takie cosik

tu wektor

Shame - 3 Czerwiec 2016, 16:25

Ładnie bidonik, poprawiłeś ptaszka ;-) Tylko mogłeś jeszcze dopasować "pirotechnika" do ścieżki, żeby litery się adekwatnie poprzechylały.
bidon184 - 3 Czerwiec 2016, 17:21

tu mialem zagwozdke,co mam zrobic,wybralem reczne dopasowanie,ale zgadzam sie z Toba do sciezki bylo by lepiej,no ale wiesz mialem tylko haft :-)
restauro - 3 Czerwiec 2016, 17:53

Zrób srebrne - szare pazurki .
bidon184 - 3 Czerwiec 2016, 20:44

eh ,nic nie szanujecie czlowieka :-) ojej wiem ze jest nie za dobrze ,ale naprawde mialem tylko haht :cry: tak naprawde moim zdaniem niezle z tego wyszedlem :-D ale to moje zdanie,hym,zdaje sobie sprawe ze najlepszy nie jestem ,ale i tak uwazam ze wypas w stosunku do zalaczonrgo obrazka :-)