Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Przeróbka .jpg na .cdr

mmmn - 14 Luty 2014, 21:39
Temat postu: Przeróbka .jpg na .cdr
Witam serdecznie ,
mam taką oto prośbę , poszukuję firmy lub osoby która podejmie się przerobienia pliku z logo w formacie .jpg na .cdr . , proszę o kontakt osoby mogące to wykonać i wystawić fakturę vat lub rachunek za swą pracę .
Logo ma zostać wykorzystane do wykonania dużej tablicy informacyjnej

plik logo poniżej ,

dziękuję za zainteresowanie

bidon184 - 14 Luty 2014, 23:29

no ten obrazek co dałeś to na nim zbytnio nie wida c nic ,ale jesli tak moze być,to prosze za darmo :-)

restauro - 15 Luty 2014, 10:28

http://www.lppm.pl/nasi-partnerzy/
Inna wersja

mmmn - 17 Luty 2014, 11:01

Serdecznie dziękuję za pomoc , pozdrawiam
chezare - 18 Luty 2014, 09:28

Logo choćby nie wiem jak paskudne było trzeba się starać odrysować jak najdokładniej :-)
Na drugiej i trzeciej stronie trochę je "poprawiłem" :-)

WOD-KAN

Nie sądzę żeby właściciel był do tego paskudztwa tak przywiązany żeby nie dało go się przekonać do innej wersji? :-) Wystarczy zapytać.

makomako - 4 Kwiecień 2014, 15:41

Witam,
proszę o pomoc w przerobieniu pliku jpg. na cdr corel wersja 14
jak mam dokonać tego w corelu? jeszcze jestem na etapie zapoznawczym w corelu, i nie wiem jak tego dokonać, co trzeba kliknąć?
Pozdrawiam

bidon184 - 4 Kwiecień 2014, 17:36

ja bym Ci pomogł ,ale ostatnio dostałem taki opioernicz ,notabene do tej pory nie wiem za co ? :-) ,podałem poprostu font a mi koles wyjechał ze to nie ten itd,a to był ten tylko w wersji condensed,no ja daje tylko namiary ,chyba że mam akurat to podaje pełną wersje ,ale mniejsza z tym ,jak masz ten font to nie ma problemu ,jesli nie masz to jak narazie mam focha :-) no chyba że ktoś inny się zlituje i zrobi :-)
makomako - 4 Kwiecień 2014, 18:35

Jestem nowicjuszką w tematyce corela. O co chodzi z tym fontem?
znam natomiast czcionki jakich użyto w tym logo, czy to pomoże jakoś
Jest WEEKEND nie można mieć focha! Wiosna za oknem, chce się żyć i pomagać innym

makomako - 4 Kwiecień 2014, 18:41

Fonty to chyba czcionki, co nie?
Póki co to podam je , może się przekonasz do udzielenia pomocy mi.
Forte (ziółko)
Apolonia Nova Cienka (pozostałe).
Pozdrawiam

Cysorz - 4 Kwiecień 2014, 19:10

Musisz dokładniej napisać, z czym masz problem, na przykład:
• z narysowaniem kółka i wypełnieniem kolorem?
• z napisaniem tekstu i zmianą kroju?
Tytuł działu to "POMÓŻ mi wykonać rysunek" a nie "ZLECĘ...", więc dlatego pytam...

restauro - 4 Kwiecień 2014, 19:19

ziółko to także font :
http://www.fonts.com/font...gan-kai-hk/bold
Z napisem sobie chyba już poradzisz ?

makomako - 4 Kwiecień 2014, 21:17

Malutki ... problem w tym iż otrzymałam to logo gotowe w jpg. zrobione w "jakimś" programie nie wiem w jakimi mam go zrobić/skonwertować na gotowca w cdr. dla X4 by później pod PLT dla plotera. Znam nazwy czcionek ,ale ich nie posiadam w swoim corelu.
I nie wiem jak zacząć mam na siłę szukać tych czcionek czy jest jakiś sposób jak z gotowego jpg. można za pomocą corela zrobić cdr do późniejszego PLT-ka.
RESTAURO dzięki .no to "ziółko" już mam. Jak mam zrobić resztę. Proszę o konkretne info, co gdzie i jak kliknąć. Chcę się tego nauczyć, ale nie mam nauczyciela.

Cysorz - 4 Kwiecień 2014, 21:50

No wiesz, ciężko Ci będzie to wytłumaczyć jeżeli Corela odpaliłaś przed chwilą. Akurat Corel jest bardzo łatwy do "ogarnięcia", ale kilka podstawowych pojęć (wektor, bitmapa, krzywe, import, eksport itp.) trzeba znać - nie będę tutaj robił wykładu, bo w necie znajdziesz tysiące takich tutoriali/videotutoriali.
UWAGA! Po wciśnięciu F1 czy też odwołaniu się do programowej pomocy naprawdę znajdziesz bez problemu wiele przydatnych informacji - jeżeli zaś trafisz na coś, czego nie rozumiesz to z chęcią pomogę - i ja i inni!

Restauro - za to, że zamieściłeś załącznik w RGB proponuję karę w postaci niewypicia piwka w sobotę albo deklarację, że nie wytatujesz sobie wizerunku posła(nki?) Grodzkiego(Grodzkiej?) na klacie albo innej części ciała ;-) .
Co wybierasz???

makomako - 4 Kwiecień 2014, 21:59

no trudno, muszę próbować sama, bo inaczej pomnie.
POZDRawiam

bidon184 - 4 Kwiecień 2014, 22:18

no tylko sie nie obrażaj, :-) daj strzaleczke do mnie bidon69@o2.pl to Ci to zrobie,ale pierwszy i ostatni raz że tak powiem gratis ;-) możesz też sćiągać z mojego chomika to też robie gratis takie rzeczy,ale coś za coś :-D ja Ci grafike Ty mi punkty ;-)
Cysorz - 4 Kwiecień 2014, 23:42

Bidon do cholery: daj człowiekowi wędkę a nie martwą rybę...
bidon184 - 5 Kwiecień 2014, 07:12

no dobra dobra nie krzycz :-)
restauro - 5 Kwiecień 2014, 09:15

Malutki
wybieram samobiczowanie.
U koleżanki poza znajomością CorelDraw szwankuje także ogólna znajomość obsługi komputera (instalacja fontów w systemie) , problem jest wiec bardziej złożony.

chezare - 5 Kwiecień 2014, 10:04

Coś Ty Bidonik taki pazerny zrobił się na te punkty? Jak chcesz oddam Ci swoje, co do sztuki :-)
Przestało mnie forum wyzywać od spamerów to z tego skorzystam, choć to pewnie nie ma żadnego sensu?
RYBA+JEZIORO

bidon184 - 6 Kwiecień 2014, 04:48

już nie potrzebuje,co miałem pobrać to pobrałem :-)
Artur Miernik - 6 Kwiecień 2014, 11:15

€ jest skończone. Podobno oficjalną walutą EuroSojuzu mają być punkty na forach.
bidon184 - 6 Kwiecień 2014, 11:55

:-) niom,rosjanie juz to dawno wprowadzili(notabene uwielbiam ich jakikolwiek brak szacunku do praw autorskich :-) ) np x7 już w dniu wprowadzenia była i jest dostępna na ichnych serwerach z pełną gamą i to tylko wystarczy kliknąć punkcik :-) więc jak najbardziej masz racje że € chyli sie ku upadkowi :-) ,przynajmniej wirtualnie dances
Artur Miernik - 6 Kwiecień 2014, 16:00

Teraz zostało nam powalczyć, aby punkty z naszego forum zostały oficjalną walutą Unii. Inaczej dostaniecie wypłatę w Lajkach.
restauro - 6 Kwiecień 2014, 16:45

Może da się zamienić chociaż na bitcoin ฿
chezare - 7 Kwiecień 2014, 08:16

Gdzie są te kantory?
restauro - 7 Kwiecień 2014, 10:00

W chmurze , zupełnie jak Photoshop .
Artur Miernik - 7 Kwiecień 2014, 11:52

Ta cała chmura jest tylko po to, żeby Wam mówić, że nie wiadomo, gdzie trzymają Wasze dane.

— Gdzie masz pliki?
— W NIEBIE.