|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Edycja/numeracja kilku zaznaczonych obiektów tekstowych |
Autor |
Wiadomość |
zmysl84
Bywalec

|
Wysłany: 16 Listopad 2010, 20:13 Edycja/numeracja kilku zaznaczonych obiektów tekstowych
|
|
|
Witam.
Mam pewien problem ...
Otóż mam projekt w Corelu (CorelDraw 12), rozłożonych jest kilkadziesiąt tabliczek na jednej stronie, każda ma swoje pole tekstowe z taką samą wartością (tzn. z numerem, np.: wszystkie mają numer "5"). Czy jest jakaś możliwość (oprócz ręcznego edytowania każdego), aby zaznaczyć te wszystkie pola tekstowe z numerami i dać im wartość np.: od 1 do 5000 ???
Chodzi o to, że mam teraz wszystkie identyczne numery przy tabliczkach, a chcę mieć kolejno 1,2,3,4... itd., lecz pola tekstowe nie mogą ruszyć się z miejsca, gdyż są już umiejscowione. Na pewno odpada ponowne tworzenie od nowa pól.
Trochę kiepski jestem w pisaniu makra/skryptu itp. Proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
|
|
|
 |
zmysl84
Bywalec

|
Wysłany: 16 Listopad 2010, 21:48
|
|
|
WIELKIE DZIĘKI wawel !!!
Znalazłem na forum, które podałeś (jako "Numbering Objects").
A szukałem tego przez pół dnia na google.
Super!!! Thx. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|