Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z instalacją COREL Draw X6 na Win8
Autor Wiadomość
restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 16 Marzec 2013, 11:58   

Szukam jakiś info na
https://coreldraw.com/forums/704.aspx?PageIndex=2&forumoptions=0:1:9::
i coś znalazłem muszę się wczytać
https://coreldraw.com/forums/t/37337.aspx

restauro 

Wysłany: 16 Marzec 2013, 12:26   

Jakiej używasz przeglądarki , radzą spróbować z inną niż IE jako domyślną . Może blokować komunikacje programu z serwerem Corela(zapory o ile zdążyłem się zorientować masz wyłączone podczas instalacji programu).

ojciec89 
Początkujący

Wysłany: 16 Marzec 2013, 12:35   

restauro napisał/a:
Jakiej używasz przeglądarki , radzą spróbować z inną niż IE jako domyślną . Może blokować komunikacje programu z serwerem Corela(zapory o ile zdążyłem się zorientować masz wyłączone podczas instalacji programu).

Domyślna Opera. Zapora wyłączona.

Po przeczytaniu kilku już artykułów na forum coreldraw.com, niestety nie widzę, aby ktoś z expertów corela znalazł na ten problem jednoznaczne rozwiązanie.

Wrzucę to "expertom" corela i cierpliwie poczekam na ich recenzje :-)

restauro 

Wysłany: 16 Marzec 2013, 12:41   

Zalecają Google lub Firefox .
Może spróbuj uruchomić w trybie - Rozwiąż problemy ze zgodnością .
Mam 7 wiec nie wiem dokładnie jak jest w 8 ale podobna opcja powinna być.

ojciec89 
Początkujący

Wysłany: 16 Marzec 2013, 12:51   

Opcja zgodności jest i próbowałem z xp sp3 oraz win7 - bez rezultatów. Jeśli program jest zgodny z win8 to nie powinna to być kwestia zgodności moim zdaniem.

restauro 

Wysłany: 16 Marzec 2013, 13:42   

Problem istnieje i chyba nie jest rozwiązany ,przynajmniej wynika tak z linku który podałem i o ile dobrze przetłumaczyłem.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 16 Marzec 2013, 15:35   

niom,z tego linku co podałeś faktycznie problem znany ale nierozwiązany narazie,mistrzostwo świata poprostu,ale z tego co skumałem chodzi o wersje demonstracyjną -próbną,czyli instalatora mają zwalonego,pewnie przesadzili z zabezpieczeniami,no cóz jest tylko jeden sposob przynajmniej narazie żeby obadać jak x6,działa na w8,no ale sama firma corel doprowadza do takiej sytuacji,no naprawde pościk gdzie corel pisze że to może być jawa,aczkolwiek może to też być przeglądarka albo rejestr itd ,doprowadzają do rozpaczy,to co oni nie sprawdzili czy ten instalator działa na w8,sprawdzili tylko program,przecież to ręce opadaja 8-)

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 16 Marzec 2013, 16:43   

ojciec89, sprawdzałeś może, jak to wygląda z angielską wersją programu?

ojciec89 
Początkujący

Wysłany: 16 Marzec 2013, 17:17   

tegraf napisał/a:

Angielska wersja tak samo. Po prostu nie ma mocnych...

restauro 

Wysłany: 16 Marzec 2013, 17:22   

[quote="ojciec89"]
tegraf napisał/a:

Angielska wersja tak samo. Po prostu nie ma mocnych...[/quote

Link dotyczy wersji amerykańskiej i jest z przed kilku dni wiec trzeba go śledzić .Boję się tylko ze jak problem już zostanie rozwiązany program uzna że był już zainstalowany.

hanulkaw
Początkujący

Wysłany: 12 Czerwiec 2013, 16:42   

Witam i mam pytanko czy ktoś rozwiązał problem z instalacją corel draw x6? Bo próbuje różnych sposobów i nic :-(

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 12 Czerwiec 2013, 18:15   

Podoba mi się to. Moje spojrzenie co prawda Corel zmienił już dawno, ale cieszy że nie ustaje w wysiłkach i zmienia kolejnym użytkownikom. Windows 8 wyznacza nowe standardy na rynku aplikacji, a firma Corel z dumą uczestniczy w rozwoju tych zupełnie nowych technologii. Nasze nowe aplikacje dla systemu Windows 8 zmienią Twoje spojrzenie na pracę i rozrywkę, ułatwiając korzystanie z komputerów PC, tabletów, mediów społecznościowych i chmury.

Tutaj z kolei napisane jest, że Corel Draw! X6 jest w pełni zgodny z Windows 8. Co dobrze widać na zrzucie.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 12 Czerwiec 2013, 21:20   

Trzeba przyznać, że agencja obsługująca stronę Corela (lub sam Corel) tzw. "gadane" ma niezłe: "W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie firma Corel jest pionierem, oferując oprogramowanie [...] umożliwia pracę na komputerach stacjonarnych [...].
Dowiedz się, w jaki sposób firmie Corel udaje się osiągnąć to, co wydaje się niemożliwe."

pawel1919
Początkujący

Wysłany: 20 Październik 2013, 18:27   

Co slychac w tym temacie? U mnie Windows 7 64bit. Instalacja zawiesza sie przed ekranem z warunkami licencji. Probowalem juz wszelkich wskazowek z tego forum i innych. Na probe sciagnalem inne instalacje ze strony Corela. I ZAWSZE TO SAMO. Problem lezy po stronie Corela - moim zdaniem. Moze ktos juz znalazl rozwiazanie.

jacepaw 
Początkujący

Wysłany: 21 Październik 2013, 08:46   

Od miesiąca mam windows 8 Pro 64 bit i oczywiście kosmiczne problemy z CorelDraw 11. W związku z tym przymierzam się do kupna CorelDraw X6. Ściągnąłem, zainstalowałem ze strony Corela wersję próbną 64 bit i jak na razie żadnych problemów nie zauważyłem. Samo ściągnięcie i zainstalowanie przebiegło również bezproblemowo. Oczywiście nie sposób od razu wyłapać i sprawdzić wszystkiego, a z drugiej strony najnowszy win 8 stwarza olbrzymie problemy z oprogramowaniem innych firm. Przynajmniej po zainstalowaniu systemu w wersji 8.1 nie daje się w ogóle uruchomić Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 oraz Kaspersky Endpoint Security 8. Z samym Corelem X6 win 8.1 jak na razie nie stwarza problemów.

P.S.
Przy okazji pytanie. Warto teraz kupować wersję Corela X6, została ona już trochę dawno wydana czy czekać na nowszą i wtedy kupić? Tylko kiedy ona będzie, ma Ktoś jakieś info?

Artur Miernik 

Wysłany: 21 Październik 2013, 09:12   

jacepaw napisał/a:
Od miesiąca mam windows 8 Pro 64 bit i oczywiście kosmiczne problemy z CorelDraw 11. (…)

Nie dziwota. Można zrobić eksperyment — przez wirtualizację, ale to dla fascynatów. Chyba lepiej kupić CDR16. Chyba, bo nie mam Windows 8.

jacepaw napisał/a:

Przy okazji pytanie. Warto teraz kupować wersję Corela X6, została ona już trochę dawno wydana czy czekać na nowszą i wtedy kupić? Tylko kiedy ona będzie, ma Ktoś jakieś info?

Może i dawno, ale Szesnastka miała sporo uaktualnień. To jest pytanie na osobny wątek. Załóż go, jeśli łaska. Chętnie bym tu odpowiedział, ale zrobi nam się offtopic.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Październik 2013, 11:21   

jacepaw napisał/a:
P.S.
To zależy od upodobań. Jeśli komuś zależy na codziennej dawce adrenalinki powinien koniecznie zakupić nową wersję zaraz po wydaniu jej. Choć lektura poprawek dodawanych do każdej wersji powinna nauczyć, że nowej wersji zdarza się nie otworzyć we wtorek pliku zapisanego w poniedziałek, wywracać się podczas określonych czynności i robić wiele innych ciekawych i śmiesznych zarazem rzeczy.

Poszperaj na forum. Była mowa o niedoróbkach x6. Jeśli Ci nie przeszkadzają kup sobie, jeśli przeszkadzają, poczekaj na X7 co najmniej SP1. Na przykład Corel X6 po zainstalowaniu SP1 już nie przestaje odpowiadać podczas otwierania plików następującego rodzaju: zawierających numery stron i zapisanych we wcześniejszej wersji programu oraz zawierających określone czcionki.

X6 ma schrzanioną obsługę tekstu wielokolumnowego i jak donosi Bidon184 nie zostało to dotąd poprawione.

Artur Miernik 

Wysłany: 21 Październik 2013, 12:35   

I mamy offtopic.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Październik 2013, 13:50   

I mamy dwa offtopice.

Artur Miernik 

Wysłany: 21 Październik 2013, 17:34   

Oj, moja Droga, a przypadkiem nie tyś prowodyrką obu?

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Październik 2013, 17:53   

Doprawdy? I dałeś się za nos wodzić babie? A może uważasz, że jeśli nie ostrzeżesz w porę, to nikt nie zauważy, że to offtopic? Swoją drogą nie rozumiem logiki w informowaniu, że coś jest offtopicem, skoro ta informacja też jest offtopicem. Bo to oznacza, że są offtopice słuszne, godne pochwały i niesłuszne, godne potępienia.

I żeby już nie było żadnych niejasności — czy oftopicem jest pytanie, czy odpowiedź na nie?

Artur Miernik 

Wysłany: 25 Październik 2013, 09:58   

Dać się wodzić babie za nos, to niekiedy bywa przyjemne. Co do reszty Twoich wywodów: Ty… Babo.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 25 Październik 2013, 23:28   

Tak się zastanawiam, myślę, główkuję i nie wiem, czy Ty przypadkiem nie chcesz mnie obrazić, a wraz ze mną miliardów kobiet na całym świecie. Zwłaszcza, że na żadne pytanie nie odpowiedziałeś.

Artur Miernik 

Wysłany: 29 Październik 2013, 02:20   

Ludzie, (…), miliardy kobiet nie mogą się mylić!
Jak demokracja, to demokracja.

Ależ odpowiedziałem wyczerpująco na każde z nich, pozwól, że przytoczę: Ty… Babo.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 29 Październik 2013, 13:50   

Aha. Uspokoiłeś mnie, bo obawiałam się że chcesz mnie obrazić, a wraz ze mną wszystkie pozostałe z poczętymi włącznie.

Odpowiedz do tematu